25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

“Ποτέ ξανά φασισμός”: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στα Χανιά για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ημερομηνία:

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Στα Χανιά η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη με σημείο εκκίνησης της Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Σε σχετικό κείμενο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή αναφέρει:

Ποτέ ξανά φασισμός!

Να διώξουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων που κάνει πλάτη στους φασίστες!

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, Πλατεία Αγοράς 7μμ

10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να διώξουμε την κυβέρνηση των καταστροφών και του ρατσισμού που κάνει ξεδιάντροπα πλάτη στους φασίστες δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ.

Το αντιφασιστικό κίνημα που τσάκισε την Χρυσή Αυγή και έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξεδιπλώνει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία για να μετακινήσει τις ευθύνες της για τις αποτυχίες στην διαχείριση των πυρκαγιών και της ακρίβειας στους πρόσφυγες. Φόρτωσαν την ευθύνη για τη καταστροφή στη Δαδιά στους πρόσφυγες και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του Εβρου να προχωράνε σε περιπολίες και αρπαγές μεταναστών ως εμπρηστές τις μέρες που 27 κάηκαν ζωντανοί.

Η ΝΔ κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά, πλάτες στους φασίστες και η ΕΛΑΣ συγκαλύπτει τα εγκλήματα τους. Υποδέχτηκε την Μελόνι στην Αθήνα. Άφησε το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζί να φτάσει στη Ν.Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή ενώ μιλάνε για “οπαδική βία”. Προσπάθησαν να συγκαλύψουν την ρατσιστική δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη ως “συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών”.

Πάνω απ΄ όλα είναι οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στη Πύλο. Η απόφαση της ΝΔ να νομιμοποιήσει την συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές έδειξε πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός της. Είχε προηγηθεί το φιάσκο της τροπολογία στη Βουλή που άφησε το περιθώριο στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή.

Ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας, για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει ραφάλ, φτιάχνει φράχτες, καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

Να επιβάλουμε ότι η δίκη σε β’ βαθμό στο Εφετείο θα καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ και όχι να πέσουν στα μαλακά.

Να διεκδικήσουμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά. Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αριστερά και τα κινήματα στις γειτονιές να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη, για να τσακίσουμε τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα κακώς κείμενα που μας ντροπιάζουν

Του Νίκου Αγγελάκη Χτυπητές περιπτώσεις μιας αχαρούς και απαξιωτικής εποχής,...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Χανίων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με τα...