Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πουλάει και τακτοποιεί τα καταπατημένα η Μονή Αγ. Τριάδας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Να βάλει μια τάξη, στι διαχρονικό πρόβλημα των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου , επιχειρεί το Ηγουμενικό Συμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν κτίσει αυθαίρετα σε ιδιοκτησίες της Ιεράς Μονής να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και στη συνέχεια να ενταχθούν στο νέο νόμο που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, η Μονή: “ενημερώνει τους ενδιαφερομένους της περιοχής «Σταυρού» ότι, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4178 (ΦΕΚ Α’ 174/8.8.13), στα τμήματα του ακινήτου της στα οποία έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη ή μεταβίβαση ή η σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε αυτά, εκτός εάν περαιωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί το 30%, κατά τον παραπάνω νόμο και κατά τον προϊσχύσαντα 4014/11, οπότε αναστέλλεται ή κατεδάφιση των αυθαιρέτων για 30 χρόνια και δύναται ή αναστολή να καταστεί οριστική κατά τις σχετικές διακρίσεις του άρθρου 9 του αυτού νόμου.”
Τιμές
“Τα τιμήματα έχουν καθορισθεί με το πρακτικό 4/2008 του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, που εγκρίθηκε με την 41/25.6.2008 πράξη του ΟΔΜΠ και την 65/11.8.2008 πράξη του ΚΕΣ σε ποσά από 100 έως 250 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με τη ζώνη και την αξιολόγηση της χωροθέτησης εκάστου κατεχομένου τμήματος.

Οι ως άνω τιμές, λαμβανομένης υπ’ όψιν της οικονομικής κρίσεως, ισχύουν μειωμένες μέχρι ποσοστού 30% που αντιστοιχεί στην εκ της μεταβολής των οικονομικών συνθηκών μείωση των τιμών των ακινήτων.”

Ευνοϊκή μεταχείριση

“Περαιτέρω εν όψει των εξελίξεων που διέτρεξαν έκτοτε την οικονομική ζωή της Χώρας έχει ληφθεί πρόνοια ευμενέστερης αντιμετώπισης ορισμένων περιπτώσεων με συγκεκριμένη αιτιολογημένη για κάθε περίπτωση απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου κατά τη νόμιμη διαδικασία.

Ή Ιερά Μονή ανακοινώνει στους ενδιαφερομένους ότι δέχεται αιτήσεις για την προώθηση και περαίωση της διαδικασίας συνομολόγησης του, κατά τον παραπάνω νόμο, προσυμφώνου και, μετά τα νόμιμα, του οριστικού συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας, αντί καταβολής του ισαξίου τιμήματος.

Οι αγοραστές θα επιβαρυνθούν με το τίμημα που θα συμφωνηθεί, τις ισχύουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους και τις δαπάνες νομικής και τεχνικής εξυπηρέτησης, όπως προβλέπει ο νόμος, οι όποιες αναλογούν στο ακίνητο που θα περιέλθει στην ιδιοκτησία τους.”

Πηγή: τηλεόραση ΚΥΔΩΝ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

59 mins ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

1 hour ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

1 hour ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

2 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

2 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

2 hours ago

This website uses cookies.