19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Πουλάει και τακτοποιεί τα καταπατημένα η Μονή Αγ. Τριάδας

Ημερομηνία:

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Να βάλει μια τάξη, στι διαχρονικό πρόβλημα των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου , επιχειρεί το Ηγουμενικό Συμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν κτίσει αυθαίρετα σε ιδιοκτησίες της Ιεράς Μονής να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και στη συνέχεια να ενταχθούν στο νέο νόμο που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα, η Μονή: “ενημερώνει τους ενδιαφερομένους της περιοχής «Σταυρού» ότι, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4178 (ΦΕΚ Α’ 174/8.8.13), στα τμήματα του ακινήτου της στα οποία έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη ή μεταβίβαση ή η σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε αυτά, εκτός εάν περαιωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί το 30%, κατά τον παραπάνω νόμο και κατά τον προϊσχύσαντα 4014/11, οπότε αναστέλλεται ή κατεδάφιση των αυθαιρέτων για 30 χρόνια και δύναται ή αναστολή να καταστεί οριστική κατά τις σχετικές διακρίσεις του άρθρου 9 του αυτού νόμου.”
Τιμές
“Τα τιμήματα έχουν καθορισθεί με το πρακτικό 4/2008 του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, που εγκρίθηκε με την 41/25.6.2008 πράξη του ΟΔΜΠ και την 65/11.8.2008 πράξη του ΚΕΣ σε ποσά από 100 έως 250 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με τη ζώνη και την αξιολόγηση της χωροθέτησης εκάστου κατεχομένου τμήματος.

Οι ως άνω τιμές, λαμβανομένης υπ’ όψιν της οικονομικής κρίσεως, ισχύουν μειωμένες μέχρι ποσοστού 30% που αντιστοιχεί στην εκ της μεταβολής των οικονομικών συνθηκών μείωση των τιμών των ακινήτων.”

Ευνοϊκή μεταχείριση

“Περαιτέρω εν όψει των εξελίξεων που διέτρεξαν έκτοτε την οικονομική ζωή της Χώρας έχει ληφθεί πρόνοια ευμενέστερης αντιμετώπισης ορισμένων περιπτώσεων με συγκεκριμένη αιτιολογημένη για κάθε περίπτωση απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου κατά τη νόμιμη διαδικασία.

Ή Ιερά Μονή ανακοινώνει στους ενδιαφερομένους ότι δέχεται αιτήσεις για την προώθηση και περαίωση της διαδικασίας συνομολόγησης του, κατά τον παραπάνω νόμο, προσυμφώνου και, μετά τα νόμιμα, του οριστικού συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας, αντί καταβολής του ισαξίου τιμήματος.

Οι αγοραστές θα επιβαρυνθούν με το τίμημα που θα συμφωνηθεί, τις ισχύουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους και τις δαπάνες νομικής και τεχνικής εξυπηρέτησης, όπως προβλέπει ο νόμος, οι όποιες αναλογούν στο ακίνητο που θα περιέλθει στην ιδιοκτησία τους.”

Πηγή: τηλεόραση ΚΥΔΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...