19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Βιοκαύσιμο από τηγανόλαδο για τη θέρμανση των σχολείων

Ημερομηνία:

Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο αφορά στην παραγωγή βιοκαυσίμου από τηγανολαδο. Πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει ουσιαστικά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτό που θα κάνουν τα παιδιά είναι να συγκεντρώνουν τα τηγανόλαδα από το σπίτι τους στην δεξαμενή που θα τοποθετηθεί στην αυλή του σχολείου και από ‘κει στη συνέχεια με την επιστημονική κατάρτιση φοιτητών και καθηγητών του Πολυτεχνείου θα μπορούν να παράγουν βιοκαύσιμο, το οποίο στη συνέχεια θα αξιοποιείται από το σχολείο για τις ανάγκες θέρμανσης.
Η προσπάθεια αυτή που θα ξεκινήσει τις επόμενες κιόλας μέρες με ενημέρωση αρχικά των μαθητών του ΕΠΑΛ για την συλλογή λαδιού που έχει χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νοικοκυριών για τη ζημιά που γίνεται στις αποχετεύσεις και την επιβάρυνση που δέχεται ο βιολογικός καθαρισμός, κάθε φορά που εναποθέτουμε εκεί το τηγανόλαδο, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων που δίδονται από την επαναχρησιμοποίηση και επεξεργασία του για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, καθώς φαίνεται πως ο βιολογικός αυτός τρόπος επαναχρησιμοποίησης ενός προϊόντος «άχρηστου» έχει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.
Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια έξι μηνών και από τα αποτελέσματά του θα αναδειχτούν οι προοπτικές επέκτασής του σε όλα τα σχολεία του μητροπολιτικού δήμου.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...