18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

«Πουλάω το πιάνο μου για να πληρώσω τις αποκλειστικές της μητέρας μου»: Συγκλονίζει η δημόσια έκκληση του σολίστα Ντίνου Μαστρογιάννη

Ημερομηνία:

Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας προβάλλει «άριστες» εικόνες για τα δημόσια νοσοκομεία, η συγκλονιστική ανάρτηση του γνωστού μουσικού αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης και της κοινωνικής εγκατάλειψης

Την οδυνηρή αλήθεια πίσω από το success story της δημόσιας υγείας επιχειρεί να αποκαλύψει, με προσωπικό κόστος, ο διακεκριμένος σολίστας Ντίνος Μαστρογιάννης, μέσα από μια δημόσια ανάρτηση-έκκληση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Στην ανάρτησή του, η οποία κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, ανακοινώνει πως πουλά το πιάνο του, ένα Yamaha C1 με ουρά, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της μητέρας του, η οποία βρίσκεται για 20ή μέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η ανάρτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη εικόνα που επιχειρεί να προβάλει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τα ελληνικά νοσοκομεία, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτουργούν «καταπληκτικά». Όπως φαίνεται όμως, οι επιστολές και τα στοιχεία που δεν ταιριάζουν με αυτό το αφήγημα, απλώς αγνοούνται.

Η ανάρτηση που συγκλονίζει

Ο Ντίνος Μαστρογιάννης γράφει:

«Πουλάω το πιάνο μου: Yamaha C1 με ουρά, χρώμα μαύρο. Καινούργιο έχει 25.000 €. Εγώ το πουλάω 10.000 €. Η μητέρα μου βρίσκεται για 20ή μέρα στο Νοσοκομείο του Βόλου, χρειάζονται τουλάχιστον 200 € το 24ωρο για τις αποκλειστικές (εκτός από τη δική μου παρουσία), και οι πιστωτικές μου κάρτες δεν έχουν άλλο πιστωτικό όριο για να δανειστώ κι άλλα χρήματα από αυτές. Είμαι μόνος και αβοήθητος σ’ αυτόν τον άδικο και σκληρό αγώνα. Όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει το πιάνο μου, ας στείλει προσωπικό μήνυμα στο Messenger.»

Πίσω από τις λέξεις, αναδεικνύεται η καθημερινή αγωνία χιλιάδων πολιτών που καλούνται να καλύψουν τεράστια κόστη για φροντίδα μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, σε ένα σύστημα που, σύμφωνα με τους αρμόδιους, «δεν χρειάζεται καμία μεταρρύθμιση».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...