16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΠΟΥ: Έχουμε τα εργαλεία για να τερματίσουμε φέτος την πανδημία του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καταστήσουν δυνατό τον τερματισμό της πανδημίας Covid φέτος, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπερεγιεσούς σε σχετική ενημέρωση.

«Ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων της Covid-19 σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί αυτόν τον μήνα. Τα νούμερα παραμένουν, βέβαια, υψηλά, ωστόσο διαθέτουμε τα εργαλεία για να τερματίσουμε φέτος την πανδημία» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τέντρος ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεχίσει να πιέζει μέχρι να βρει μια απάντηση στο πώς ξεκίνησε η πανδημία, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον οργανισμό να έχει εγκαταλείψει την έρευνα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να πάρουμε την απάντηση», δήλωσε ο Γκεμπρεγιεσούς, αναφερόμενος στην αναζήτηση για την προέλευση του ιού που άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά στην Κίνα στα τέλη του 2019.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ