20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο – Θέλουμε να βρεθεί λύση λέει ο Σολτς

Ημερομηνία:

Η Ρωσία δε θέλει πόλεμο» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο διαλόγου με τη Δύση, σύμφωνα με το BBC.

Ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «η γενιά του δεν μπορεί να φανταστεί πόλεμο στην Ευρώπη»«, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ήπειρος έχει ζήσει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- ότι ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι η Ρωσία δε θέλει πόλεμο και στο πλαίσιο αυτό είχε υποβάλει προτάσεις για την έναρξη μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας.

Παράλληλα, είπε ότι το ζήτημα εάν η Ουκρανία θα επιτραπεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον πρέπει να επιλυθεί τώρα, παρόλο που η Ουκρανία απέχει πολύ από το να ξεκινήσει καν αίτηση ένταξης

Ωστόσο, λέει ότι η Μόσχα εξακολουθεί να είναι έτοιμη να συζητήσει ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής ασφάλειας και των πυραύλων

Ο Σολτς είπε ότι η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα είναι απειλή και «ακατανόητη».

Έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση στην περιοχή, λέγοντας ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι «αδιαπραγμάτευτη».

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν λειτουργεί ακόμη, ο Scholz λέει ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη λειτουργία της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά προσθέτει ότι ένας πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε «μεγάλες συνέπειες».

Για την επέκταση του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι τα τελευταία 30 χρόνια «μας είπαν ότι δεν θα υπάρξει καθόλου επέκταση του ΝΑΤΟ, ωστόσο σήμερα βλέπουμε κινήσεις “ακριβώς στο κατώφλι μας”».

Ο Πούτιν αναρωτήθηκε επίσης πότε θα γίνει αποδεκτή η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία δεν έχει καν ξεκινήσει διαδικασία αίτησης και οι ειδικοί λένε ότι η χώρα απέχει πολύ από το να είναι σε θέση να το κάνει.

«Πρέπει να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα τώρα, πρέπει να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων», είπε.

«Ελπίζουμε ότι η ανησυχία μας θα ακουστεί από τους εταίρους μας και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Το βασικό αίτημα της Ρωσίας τώρα είναι η Δύση να εγγυηθεί ότι η Ουκρανία δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, την αμυντική συμμαχία που 30 χωρών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...