14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πούτιν: Οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία δεν θα σταματήσουν μέχρι να πετύχουν – «H «γενοκτονία» στο Ντονμπάς δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή»

Ημερομηνία:

Την ώρα που οι ρωσικές επιθέσεις εστιάζουν στις ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σήμερα σε μία δήλωση αναφορικά με τη διάρκεια της εισβολής.

«Δεν θα σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μέχρι να πετύχουν», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η «γενοκτονία» στο Ντονμπάς δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις που πραγματοποιούν τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία «ενεργούν γενναία, αποτελεσματικά και χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα όπλα», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, προκειμένου να προστατεύσει τη Ρωσία και οι δυνάμεις του θα επιτύχουν τον στόχο τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Έτσι θα είναι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Οι στόχοι είναι απολύτως σαφείς», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Κοσμοναυτικής της Ρωσίας, κατά την οποία γιορτάζεται η πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, το 1961, από τον σοβιετικό κοσμοναύτη, Γιούρι Γκαγκάριν.

Ο Πούτιν θα συζητήσει με τον Λουκασένκο για την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία και την Λευκορωσία.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου από το ρωσικό και το λευκορωσικό έδαφος για τη διεξαγωγή μιας, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” για την αποστρατιωτικοποίηση και “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής της χώρας.

Η Ουκρανία και δυτικές κυβερνήσεις απορρίπτουν την αιτιολογία αυτή, την οποία χαρακτηρίζουν ψευδές πρόσχημα για μια εισβολή, από την οποία έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και εκτοπιστεί εκατομμύρια και το επίκεντρό της έχει τώρα μετατοπιστεί από τις πύλες του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται τεράστια επίθεση.

Ο Λουκασένκο έχει επιμείνει ότι η Λευκορωσία θα πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία έχει άδικα χαρακτηριστεί “συνεργός στην επίθεση”.

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλοι έχουν συμπεριλάβει την Λευκορωσία στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο έφτασε νωρίς σήμερα στην περιφέρεια Αμούρ στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πούτιν στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...