25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Πούτιν: Οι Ουκρανοί εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν – «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι»

Ημερομηνία:

Δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά» – «Όταν κάποιοι προσπαθούσαν να φύγουν, τους πυροβολούσαν με ελεύθερους σκοπευτές» κατήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος – Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς οδούς παντού, υποστήριξε

Όπως τόνισε ο Πούτιν, «οι Ουκρανικές δυνάμεις πήραν ομήρους ξένους πολίτες, ακόμα και φοιτητές» ενώ πρόσθεσε πως «οι δυνάμεις μας παρείχαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την αποχώρηση των πολιτών».

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο Πούτιν κατηγόρησε τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα και τους κατηγόρησε ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές. «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» είπε, ενώ υποστήριξε ακόμη πως οι Ουκρανοί πυροβολούν με ελεύθερους σκοπευτές όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν.

Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς οδούς, προσέθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «Ρώσοι και Ουκρανοί είναι “ένα”, μολονότι αρκετοί Ουκρανοί έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως «είναι καθήκον μας να συνδράμουμε τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών μας» και πως «όλοι οι τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα αποζημιωθούν». Ο Πούτιν τόνισε ότι «οι στρατιώτες μας πολεμούν για την Ρωσία στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε ακόμη ένα παράσημο ανδρείας για έναν Ρώσο στρατιώτη που «ανατινάχθηκε μόνος του με χειροβομβίδα, ώστε να μην πιαστεί αιχμάλωτος».

Mια πρώτη δόση της αποζημίωσης θα είναι 7 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 60.000 ευρώ) στην οικογένεια κάθε νεκρού στρατιώτη ενώ υποσχέθηκε 5 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 45.000 ευρώ) σε όλους τους τραυματίες και τους ανάπηρους πολέμους αλλά και μόνιμη σύνταξη στους τελευταίους.

O Ρώσος πρόεδρος σε υψηλούς τόνους είπε ότι η Μόσχα θα καταστρέψει το «αντι-ρωσικό αφήγημα» που δημιούργησε η Δύση, ενώ επέμεινε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση προχωράει βάσει σχεδίου στην Ουκρανία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...