17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης – Συνέκρινε τη χιονοστιβάδα των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία με τα αντισημιτικά πογκρόμ του 1930

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για να προστατευτεί η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία και σημείωσε επίσης ότι “είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες για το ουδέτερο καθεστώς”, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο Πούτιν πρόσθεσε όμως ότι η Μόσχα θα εξακολουθήσει να επιτυγχάνει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, η οποία “πηγαίνει βάσει σχεδίου”.

Ο ίδιος έκανε λόγο ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μελλοντικά ενώ τόνισε ότι όλοι οι στόχοι της επιχείρησης θα επιτευχθούν. “Η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει προπύργιο για επίθεση στη χώρα μας”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου είχαν λάβει ειδοποίηση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς στην αρχή της επιχείρησης, αλλά δεν το έπραξαν. “Η Ουκρανία, με την υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων, σχεδίαζε επίθεση κατά της Ρωσίας”, τόνισε ο Πούτιν. “Ο στρατός μας ακύρωσε τα σχέδια της Ουκρανίας να επιτεθεί στην Κριμαία και το Ντονμπάς”. Ακόμη, χαρακτήρισε την ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Ντονέτσκ ως “δειλή τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο ίδιος, κατηγόρησε τη Δύση, σημειώνοντας ότι τα δυτικά μέσα δεν μετέδωσαν την επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ. “Αναγνωρίσαμε τις δημοκρατίες του Ντονμπάς για να σταματήσει η γενοκτονία. Η στρατιωτική σύγκρουση στο Ντονμπάς θα συνεχιζόταν επ’ αόριστον”, τόνισε.

“Η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχίσει την αιματοχυσία μέσω της προμήθειας όπλων”, τόνισε. Η Δύση δεν θα πετύχει την προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία, είπε.  “Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία”, δήλωσε ο Πούτιν την 21η ημέρα του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το θέμα της ενέργειας, τονίζοντας ότι η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα της Δύσης θα αυξηθούν.

“Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης”, είπε. Αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα πρόσχημα για να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας. “Οι κυρώσεις έχουν πλήξει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία”, είπε και πρόσθεσε: “Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο πολίτη”.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας. Συνέκρινε τη χιονοστιβάδα των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία, την οικονομία της, τους αθλητές της και τον κόσμο του πολιτισμού της με τα αντισημιτικά πογκρόμ του 1930.

“Η Δύση έχει ρίξει τη μάσκα της ευπρέπειας και έχει αρχίσει να ενεργεί με απέχθεια. Υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα αντισημιτικά πογκρόμ”.

«Είναι η αυτοκρατορία των ψεμάτων, θέλουν να ακυρώσουν και να διαμελίσουν τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Μόσχας δεν θα πετύχει, αλλά και παραδεχόμενος ότι το σκηνικό δεν θα είναι εύκολο για τη χώρα του.

Στην πιο ρητή αναγνώριση των βαρών που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, είπε ότι ο πληθωρισμός και οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν.

“Το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό αποτελεί μάθημα για τις ρωσικές επιχειρήσεις. Οι δυτικές ενέργειας δείχνουν ότι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μπορούν απλά να κλαπούν”, είπε.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δεν χρειάζεται να τυπώσει χρήμα και η χώρα διαθέτει αρκετούς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.

"google ad"

“Η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί, οι προκλήσεις μας κινητοποιούν”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης για τις υποδομές, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και υποσχέθηκε επίσης περισσότερη στήριξη για τις οικογένειες με παιδιά καθώς και αύξηση των κοινωνικών παροχών, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Δεσμεύτηκε για μια σειρά οικονομικής βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των κυρώσεων, διασφαλίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το δυτικό οικονομικό “blitzkrieg” (οικονομικός πόλεμος-κεραυνός) κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...