18.5 C
Chania
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026

«Πράσινο φως» από τον Σταύρο Αρναουτάκη για 25 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Κρήτης προϋπολογισμού 1.750.000 ΕΥΡΩ

Ημερομηνία:

Σημαντική κοινωνική-ιατρική παρέμβαση για την προμήθεια 25 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών και μεγάλων ελλείψεων στο ΕΚΑΒ Κρήτης, δρομολογεί η Περιφέρεια του νησιού.
Ήδη από την Περιφέρεια, ύστερα από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των στελεχών της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής έχει διατυπωθεί πρόταση για την δημοπράτηση του έργου : «Προμήθεια 25 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Κρήτης» με συνολικό προϋπολογισμό 1.750.000 ευρώ.
Το έργο προμήθειας των 25 ασθενοφόρων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει προεγκριθεί από την Περιφέρεια. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε σήμερα την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.
«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στο Πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζει τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί και συμπαρίσταται στην κάλυψη βασικών αναγκών του και ιδιαίτερα στον τομέα της προμήθειας νέων σύγχρονων ασθενοφόρων για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και μεταφοράς ασθενών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, δεν νοείται  στις ημέρες μας να έχει ανάγκη ο Πολίτης και να μην υπάρχουν ασθενοφόρα ή να είναι χαλασμένα, και να αναγκάζονται συγγενείς ασθενών με πρόσθετο κίνδυνο να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία με αγροτικά και επιβατικά αυτοκίνητα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Ενεργός συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία, ενισχύοντας τη συνεργασία για τη δημόσια υγεία.

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Bazaar Αγάπης & Προσφοράς του Δήμου Χανίων στους Αγίους Αποστόλους. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 30 τροφοεπιταγές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιτυχημένο bazaar τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά

Επιτυχημένο φιλανθρωπικό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά. Μεγάλη συμμετοχή πολιτών ενόψει Πάσχα.

Δήμος Αποκορώνου: Μονιμοποίηση 7 εργαζομένων του προγράμματος 55–67

Ο Δήμος Αποκορώνου μονιμοποίησε 7 εργαζομένους του προγράμματος 55-67, χαρακτηρίζοντας την κίνηση πολιτική επιλογή ευθύνης για την προστασία της εργασιακής αξιοπρέπειας.