18.2 C
Chania
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

«Πράσινο φως» για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Με τα 21.000 κάτοπτρα που θα δίνει ισχύ 38 Μεγαβάτ.

Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε χθες από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης! Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000 στρεμμάτων και με 21000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ. Η επένδυση παρουσιάστηκε χθες από το διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ηλιοθερμικός σταθμός της “NUR-MOH” είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιούργησουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα μέγιστα, όπως εξήγησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.

“Ο ηλιοθερμικός σταθμός χρησιμοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγει ατμό. Ο ατμός μέσω ατμοστρόβιλου περιστρέφει ηλεκτρογεννήτρια και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια” εξήγησε ο κ. Μπουτάρης στην επιτροπή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο και την επένδυση όσον αφορά το περιβαλλοντικό της μέρος.

“Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία δεν μπορούσαμε ασφαλώς να πούμε όχι παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν” εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Καλογερής.

cretalive.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.