13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Πραγματοποίηση γενικών αστυνομικών ελέγχων και στοχευμένων εξορμήσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Ημερομηνία:

Από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου – Λασιθίου, του Τμήματος Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν την 19/20-01-2012, γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι – εξορμήσεις, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων :

•    Ελέγχθηκαν χίλια διακόσια τριάντα έξι (1.236) άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί και επτακόσια ογδόντα τρία  (783) οχήματα.
•    Συνελήφθησαν συνολικά δέκα εννέα (19) άτομα (ημεδαποί – αλλοδαποί).

Από τις στοχευόμενες εξορμήσεις βεβαιώθηκαν τριακόσιες σαράντα τρείς (343) παραβάσεις συνολικά, συγκεκριμένα :

•    Δύο (2) παραβάσεις για οπλοκατοχή,
•    Τέσσερις (4) παραβάσεις του Νόμου προστασίας των ανηλίκων από το αλκοόλ,
•    Έξι (6) παραβάσεις του Νόμου Περί Αλλοδαπών,
•    Οκτώ (8) παραβάσεις για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    Τέσσερις (4) παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
•    Εκατόν τριάντα τρείς (133) επικίνδυνες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ (αντικανονικό προσπέρασμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας) .
•    Εκατόν είκοσι τρείς (123) λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
•    Πενήντα (50) παραβάσεις για Νομοθεσία Υγειονομικού Κανονισμού,
•    Δύο (2) για ηχορύπανση,
•    Έντεκα (11) λοιπές παραβάσεις Τάξης,

Κατασχέθηκαν:
•    τρία (3) κυνηγετικά όπλα,
•    ένα (1) πιστόλι,
•    μία (1) ξύλινη ράβδος,
•    δύο (2) γεμιστήρες,
•    δύο (2) μαχαίρια
•    και σαράντα εννέα (49) φυσίγγια.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ