21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πραγματοποιήθηκε η τελική άσκηση προσομοίωσης στο αεροδρόμιο Χανίων – Με δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία ανοίγει η σαιζόν | Φωτός

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι δίχως την παρουσία μέσων ενημέρωσης η τελική άσκηση προσομοίωσης για το προσωπικό στο Αεροδρόμιο Χανίων που θα συμμετέχει στη διαδικασία των υγειονομικών ελέγχων. Η πραγματοποίηση της άσκησης είχε γνωστοποιηθεί από τον κ. Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε δώσει το Σάββατο στο Χανιά.

Στο αεροδρόμιο Χανίων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος όπου θα πραγματοποιούνται τα τεστ για κορωνοϊό.

Πάντως, οι πληροφορίες που δόθηκαν στους δημοσιογράφους σχετικά με τη διαδικασία ήταν ελάχιστες αφού παρά τις επίμονες ερωτήσεις ουδείς υπεύθυνος στο αεροδρόμιο Χανίων δε δεχόταν να δώσει απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και δίχως προβλήματα.

Όσον αφορά τη διαδικασία του πώς θα επιλέγονται οι επιβάτες στους οποίους θα γίνεται ο έλεγχος, σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει, έως και 48 ώρες πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα οι ταξιδιώτες υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν στον υπολογιστή ή μέσω εφαρμογής στο κινητό μία φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα όπως για παράδειγμα τη χώρα προέλευσής τους, από ποιες άλλες χώρες πέρασαν, που βρίσκονταν το τελευταίο 15νθήμερο.

Συγκεκριμένα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) στο travel.gov.gr.

Τα εν λόγω στοιχεία θα συγκεντρώνονται σε μία βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό έξυπνο barcode με αλγόριθμο, βάσει του οποίου οι αρχές στην Ελλάδα θα γνωρίζουν με την άφιξη του εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι.

"google ad"

Στο ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα υπάρχουν τα επιδημιολογικά φορτία ανά περιοχή, τα ξενοδοχεία καραντίνας, ο αριθμός των κλινών COVID-19 ανά νοσοκομείο και ανά περιφέρεια, οι αεροπορικές πτήσεις που φτάνουν καθώς και τα στοιχεία επιτήρησης των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα.

Στη βάση του ίδιου συστήματος καθορίστηκε και ο αριθμός των τεστ ανά αεροδρόμιο. Έτσι, όπως έχει γίνει γνωστό, όσον αφορά την Κρήτη, στα Χανιά θα γίνουν 275 τεστ και στο Ηράκλειο 825.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι η νέα τουριστική περίοδος στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων θα εγκαινιαστεί με δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...