24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πριν αρχίσουμε τον λιθοβολισμό των αμαξάδων, μήπως να σκεφτούμε και λίγο λογικά;

Ημερομηνία:

Οπωσδήποτε ουδείς θέλει να βασανίζονται ζώα. Όμως μας φαίνεται ότι μερικές φορές μέσα στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες, υπάρχουν και υπερβολές. Μία τέτοια υπερβολή είναι και η κατάθεση μήνυσης ενάντια στους αμαξάδες επειδή τα άλογα βρισκόταν έξω κατά τη διάρκεια της χθεσινής νεροποντής.

Δεν ξέρουμε αν αυτό έγινε από αδιαφορία ή επειδή απλά δεν ήταν έτοιμοι για την χθεσινή ισχυρή νεροποντή.

Οπωσδήποτε θα ήταν προτιμότερο να βρισκόταν σε κάποιο στάβλο. Όμως, τα άλογα δε θα πεθάνουν επειδή βρίσκονται στη βροχή.

Με μία επίσκεψη σε πολλά φόρουμ για τα άλογα είναι ξεκάθαρο πως είναι αρκετά συνηθισμένο τα άλογα να μένουν έξω στη βροχή. Πολλά μάλιστα άλογα προτιμούν αντί να βρίσκονται σε κάποιο στάβλο να είναι μέσα στη βροχή.

Η αλήθεια είναι ότι τα άλογα δεν είναι όπως οι άνθρωποι. Είναι ζώα που για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζουν δίχως στάβλους και αντέχουν υπό συνθήκες που για τους ανθρώπους θα ήταν πολύ αντίξοες.

Κάποια νέα σε ηλικία άλογα ή γέρικα ή ταλαιπωρημένα ίσως αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο να αρρωστήσουν. Και οπωσδήποτε είναι διαφορετικό μια ισχυρή νεροποντή μέσα στο καλοκαίρι από το ίδιο φαινόμενο όταν συμβαίνει μέσα στο βαρύ χειμώνα.

Στο παρελθόν και η δική μας εφημερίδα έχει ασκήσει σκληρή κριτική για το γεγονός της εργασίας μέχρι εξουθένωσης των αλόγων, όπως με το περιστατικό με τη λιποθυμία του αλόγου στο παλιό λιμάνι.

Θεωρούμε σημαντικό να θεσπιστούν κανόνες για τους όρους που τα άλογα θα χρησιμοποιούνται. Σε αυτό το πλαίσιο πολλά έχουν να γίνουν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ