18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πριν τον 20χρονο Ρομά Νίκο Σαμπάνη, υπήρχε ο Ηρακλής Μαραγκάκης, υπήρχε ο Στράτος Πατρικάκης

Ημερομηνία:

Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από τη δολοφονία του 20χρονου Ρομά μετά από πυροβολισμούς 7 αστυνομικών της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Όπως αποκαλύφθηκε μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel, οι αστυνομικοί από το Κέντρο ούρλιαζαν προς τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να σταματήσουν την καταδίωξη του οχήματος. Όμως, δεν υπάκουσαν στις εντολές, συνέχισαν την καταδίωξη, και όταν εγκλώβισαν τους νεαρούς και οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν διεμβολίζοντας τα παρκαρισμένα οχήματά τους, και οι 7 αστυνομικοί πάτησαν τη σκανδάλη οδηγώντας έναν από τους επιβάτες στον θάνατο.

Το ηχητικό που παρουσιάστηκε διαψεύδει και την ίδια την αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία γινόταν αναφορά σε 7 τραυματίες αστυνομικούς. Ουδείς τραυματίστηκε, κάτι που επιβεβαίωσε και αστυνόμος που συμμετείχε στο περιστατικό.

Καταρρίπτεται επίσης ότι δε γνώριζαν ότι είναι Ρομά αφού στη συνομιλία ξεκάθαρα γίνεται λόγο για “3 αθίγγανους” που οδηγούν το όχημα εγείροντας ερωτήματα.

Και θυμηθήκαμε προηγούμενες καταδιώξεις κι εδώ στην Κρήτη που είχαν μοιραία καταληξη.

Θυμηθήκαμε τον θάνατο του 22χρονου παίκτη του ΟΦΗ Ηρακλή Μαραγκάκη στο Ηράκλειο που πυροβολήθηκε και πέθανε από τα πυρά της αστυνομίας όταν προσπάθησε να διαφύγει ελέγχου.

Θυμηθήκαμε τον θάνατο του 19χρονου Στράτου Πατρικάκη το 2010 στα Χανιά μετά από καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, ο νεαρός που επέβαινε σε μηχανάκι δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών φοβούμενος τον έλεγχο επειδή δε διέθετε δίπλωμα οδήγησης. Ακολούθησε καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα στα στενά των Χανίων με αποτέλεσμα ο 19χρονος να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και να τραυματιστεί θανάσιμα. Όπως είχε καταγγείλει τότε ο πατέρας του παιδιού, όταν πήγε στην αστυνομία για να ενημερωθεί για τον θάνατο του γιου του, του ζητήθηκε να υπογράψει χαρτί ότι δεν πρόκειται να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς.

Το ίδιο είχε συμβεί λίγα χρόνια μετά, το 2013 ξανά στο Ηράκλειο. Αστυνομικοί ξανά της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε καταδίωξη δύο παιδιών, ενός 16χρονου και ενος 19χρονου με τρομερή λύσσα.

Τους καταδίωξαν γιατί δεν σταμάτησαν για έλεγχο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι αστυνομικοί κλωτσούσαν τη μηχανή των νεαρών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πηδήξουν και να τραυματιστούν καταλήγοντας στην εντατική.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρας είχαν διαψεύσει την επίσημη αστυνομία που είχε αναφέρει ότι οι νεαροί οδηγούσαν χωρίς πινακίδες αφού είδαν την πινακίδα βιδωμένη πάνω στο μηχανάκι.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρωταγωνιστές των φρικτών γεγονότων ήταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, και σε αυτή με τη δολοφονία στο Πέραμα, τα θύματα ήταν νέα παιδιά.

Και ποιος δεν έχει υπάρξει νέος; Ποιος δεν έχει κάνει μια ανοησία ως νέος;

"google ad"

Ποιος αξίζει να πεθάνει επειδή δε σταμάτησε σε ένα μπλόκο της αστυνομίας;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...