16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προβληματισμός στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τα νέα μέτρα

Ημερομηνία:

Εκνευρισμός επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, τις ατυχείς αναλύσεις που κάνουν οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κενά στα μέτρα που φέρνει από σήμερα η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

«Είναι καλύτερα για όλους οι κυβερνητικοί παράγοντες να σταματήσουν να μιλάνε» λένε στελέχη της ΝΔ τα οποία εμφανίζονται προβληματισμένα από τον θόρυβο που σήκωσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για τους αστυνομικούς.

Και αυτό γιατί την ώρα που κυβέρνηση και επιστήμονες μιλούν για την ανάγκη λήψης και νέων μέτρων εξαιτίας του υψηλού αριθμού θανάτων και κρουσμάτων, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε σχολιάζοντας τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους»

Όπως ήταν φυσικό η αναφορά αυτή του υπουργού, έστω και αν στην συνέχεια επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι αυτό που ήθελε να πει είναι ότι «δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα», έφερε θύελλα αντιδράσεων.

Προφανώς τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν πλέον να διαχειριστούν πολλά θέματα και γι’αυτό εμφανίζονται εξοργισμένα. Από την μία είναι οι ανεμβολίαστοι ψηφοφόροι της ΝΔ οι οποίοι από σήμερα δεν μπορούν να μπουν σε κανένα κλειστό χώρο, γεγονός που σημαίνει ότι η δυσαρέσκεια έχει φτάσει στα ύψη.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα μέτρα έχουν πολλά κενά αφού για παράδειγμα, απαγορεύεται στους ανεμβολίαστους να πάνε στο θέατρο και την ίδια στιγμή κάποιοι ηθοποιοί είναι ανεμβολίαστοι. Ακόμα δεν μπορεί να επιτρέπεται η είσοδος στον εσωτερικό χώρο εστιατορίων αποκλειστικά των εμβολιασμένων και οι σερβιτόροι να είναι ανεμβολίαστοι. Το ίδιο ισχύει και για τα γυμναστήρια, τα σινεμά και όλους τους χώρους, στους οποίους δεν θα μπορούν να πηγαίνουν πλέον οι ανεμβολίαστοι.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν οι εξηντάρηδες οι οποίοι εκεί που πίστευαν ότι έχουν τελειώσει με το θέμα του εμβολιασμού τους μαθαίνουν ότι για να ισχύσει το πιστοποιητικό τους θα πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας μια θεματική κωλοτούμπα ανακοίνωσε το rapid test έξω από την εκκλησία χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινήσεις ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους ενώ εμφανίζεται να σφυρίζει αδιάφορα για τον εμβολιασμό των αστυνομικών.

Όλα αυτά καθώς επίσης και το γεγονός ότι από παντού ακούγονται φωνές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση γύρω από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζουν στην ιστορία οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ αρκετοί επαγγελματίες εμφανίζονται προβληματισμένοι από τις νέες απαγορεύσεις καθώς αναμένεται να πληγούν και πάλι τομείς που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας του lockdown. Οι επιχειρηματίες και οι άνθρωποι του θεάματος, τα γυμναστήρια αλλά και αρκετοί εστιάτορες αντιδρούν έντονα ζητώντας από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απαντήσεις.

Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι ενστάσεις που εξέφρασε νεαρός βουλευτής για το θέμα της πανδημίας στην τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα αρχίζουν να αποκτούν οπαδούς με ότι αυτό σημαίνει.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ