22.4 C
Chania
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Προβολή του ντοκιµαντέρ “Ταξισυνειδησία”

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, στο ΤΕΕ (Νεάρχου), στις 9:00 μ.μ., ο “Όμιλος για την Πολιτική και τον Πολιτισμό” μαζί με τον “Όμιλο Επαναστατικής Θεωρίας” και τους “Φίλους των Γραμμάτων” θα προβάλουν το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “Ταξισυνειδησία” του Κωστή Καρπόζηλου για τον πολιτικό ριζοσπαστισμό των Ελλήνων ομογενών στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αι. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να αναδείξει μια άγνωστη εν πολλοίς πτυχή των Ελλήνων εργατών μεταναστών που δεν βίωσαν κανένα «αμερικανικό όνειρο» ούτε έγιναν επιχειρηματίες ούτε βρήκαν «χρυσές ευκαιρίες» στην χώρα της «Σιδερένιας Φτέρνας».

Στην συγκυρία που διανύουμε, μέσα στο μαύρο κλίμα της κρίσης και των κολοσσιαίων κοινωνικο-οικονομικών και πολιτικών ανακατατάξεων, θεωρούμε ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι μία ιδιαιτέρως γόνιμη και σημαντική συμβολή για τον δημιουργικό αναστοχασμό των προσπαθειών των εργαζομένων στην ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος στις Η.Π.Α.

Μόνο μέσω της «αφύπνισης» της ιστορικής μνήμης και της «έναρξης λειτουργίας» της σκέψης και του γόνιμου-κριτικού αναστοχασμού μπορούμε να χαράξουμε προοπτική, ν’ ανοίξουμε νέους δρόμους.

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε ένα σημαντικό έργο και να συζητήσουμε όλοι μαζί για το τότε και το σήμερα.

 

“ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”

“ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ”

“ΦΙΛΟΙΤΩΝΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Κραυγή αγωνίας για τον ΒΟΑΚ – «Η ανοχή εξαντλήθηκε»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε δημόσια παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: “Οι μαθητές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου συντελείται «η 1η γενοκτονία του...

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει μήνυμα στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2026-2027, με αναφορές σε προβλήματα υποδομών, εκπαιδευτικές πολιτικές και κοινούς αγώνες.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Έναρξη εργαστηρίων 2026-2027 με νέα τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανακοινώνει τα εργαστήρια 2026-2027 με νέα τμήματα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ. Εγγραφές 21-27 Σεπτεμβρίου στο dipethekritis.gr.