17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Ημερομηνία:

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου ζήτησαν και πήραν από τον β’ τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας οι δύο κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, ότι δηλαδή εκείνη τη μέρα βρίσκονταν στο σπίτι τους και το σκάφος τους δεν μετακινήθηκε από το λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αφού η Εισαγγελία Χαλκίδας είχε αποφανθεί ότι έπρεπε να απορριφθεί ως «ουσία αβάσιμη» η μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Η οικογένεια ωστόσο προσέφυγε στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, η οποία έβγαλε τη δικογραφία από το αρχείο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο κατηγορούμενων. Η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο βασικοί μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι ήταν αυτόπτες και μετέπειτα κλήθηκαν να απολογηθούν και οι δύο κατηγορούμενοι.

documento.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...