19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Προκλήσεις μ’ επιπτώσεις

Ημερομηνία:

Άγνωστο γιατί και λυπηρό συνάμα, αποτελεί το γεγονός ότι κατά καιρούς η κοινή γνώμη μ’ έκπληξη κι έντονη δυσαρέσκεια πληροφορείται γεγονότα απίστευτα κι όμως αληθινά που έχουν συμβεί στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Χαλέπας.

Μακριά από μας η ισοπέδωση των πάντων, χειροκροτούμε – και θα συνεχίσουμε να το πράττομε- το όποιο θετικό έργο του συγκεκριμένου ναού, όμως είναι κατακριτέα και πλήττουν βαρύτατα το κύρος της ίδιας της εκκλησίας μας τα όσα συνέβησαν πριν από αρκετό καιρό, αλλά και πρόσφατα στην Ευαγγελίστρια.

Η υπογράφουσα είχε βρεθεί – μαζί με άλλους ενορίτες – πριν από αρκετούς μήνες στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό συνέβη την περίοδο λειτουργία του παράνομου και επ’ αμοιβή βρεφονηπιακού σταθμού στο υπόγειο του ενοριακού κέντρου, και της διεκδικητικής αγωγής εκ μέρους του ναού, για τμήμα του Τ.Ε.Ι. Χαλέπας.

Το «αμάρτημά» μας ήταν ότι αντιδράσαμε και δεν κρατήσαμε κλειστά στόματα, σε όσα απαράδεκτα διαδραματίζονταν μπροστά μας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο τότε ιερέας με συγγενικό μου πρόσωπο μεγάλης ηλικίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας, απείλησε ότι θα προχωρήσουν το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ο μητροπολίτης και ο ίδιος, σε αγωγές εναντίoν μου και θα μου αποσπούσαν χιλιάδες ευρώ γιατί τάχα έλεγα ψέματα, ο σταθμός δεν βρισκόταν στο υπόγειο κ.λ.π. , κ.λ.π.. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, απλά διέψευσαν τους συκοφάντες μας.

Η αρμόδια επιτροπή εξέτασης καταλληλότητας ακινήτων των Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης του Δήμου Χανίων, με το υπ’ αριθμόν πρωτόκολλο 89220/ 8- 11- 2012 έγγραφό της μας ενημέρωσε ότι δεν της είχαν προσκομιστεί δικαιολογητικά, την ίδια στιγμή που από τον σταθμό καλούσαν για εγγραφές και στη συνέχεια ξεκίνησαν την λειτουργία του!!

Όσο για την Πολεοδομία Χανίων , ήταν σκέτος καταπέλτης με το υπ’ αριθμόν πρωτοκ. 4338/5-2-2013 έγγραφό της, το οποίο κοινοποίησε και σε μας.

Με το ως άνω έγγραφο ζητήθηκε η άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών στο ενοριακό κέντρο το οποίο χαρακτηρίζεται αυθαίρετο, γινόταν λόγος για το δήθεν ανύπαρκτο – κι όμως υπαρκτό – υπόγειο και την ακαταλληλότητά του, ενώ καθίστατο σαφές ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές έπρεπε να κατεδαφιστούν, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ο ιδιοκτήτης (εκκλησία) έπρεπε ν’ ασκήσει διοικητική προσφυγή κατά της απόφασης!!

Ενδεχομένως, η λύση της προσφυγής επελέγη, αφού το ενοριακό δεν γκρεμίστηκε, με την όποια οικονομική επιβάρυνση συνεπάγεται αυτό για την ενορία!

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρονται πρόστιμα φωτιά – τα οποία φαντάζομαι θ’ αντιμετωπίστηκαν κι αυτά νομικά – όπως το πρόστιμο ανέγερσης ύψους 376.509,14 ευρώ και το πρόστιμο της διατήρησης 62.751,55 ευρώ!

Αυτά τα διόλου κολακευτικά είχαν συμβεί κάποτε στην ενορία Ευαγγελίστριας Χαλέπας, και πλέον το μόνο που θυμίζει – εξωτερικά τουλάχιστον – τον πάλαι ποτέ παρανόμως λειτουργούντα βρεφονηπιακό σταθμό, είναι η παιδική χαρά πίσω από το ιερό του Ναού, η οποία αφέθηκε στην τύχη της να ρημάζει την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί!

Την Κυριακή – το απόγευμα – 21-12-2014, ένα ακόμα απαράδεκτο και έξω από κάθε λογική γεγονός, συνέβη εντός του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Χαλέπας, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης μας.

Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία, είχε προηγηθεί μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση όπου συμμετείχε και τραγούδησε άψογα η χορωδία της Ευαγγελίστριας. Ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία του Ιερέα όπου ευχαρίστησε μεταξύ των άλλων πιστούς και χορωδία, και τον λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο οποίος θεώρησε πρέπον, αναφερόμενος στον παρευρισκόμενο βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Μαρκογιαννάκη να πει:

– Είναι εδώ και ο πρόεδρος της Βουλής! Οι άνθρωποι αυτοί – εννοώντας τους συγκυβερνώντες – πασχίζουν για το καλό της χώρας, και μεις πρέπει να τους στηρίξουμε!!!

"google ad"

Το τι έγινε μετά απ’ αυτά στην εκκλησία, δεν περιγράφεται. Ο κόσμος δεν πίστευε στ’ αυτιά του. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και τα σχόλια έδιναν κι έπαιρνα, τα περισσότερα των οποίων δεν επαναλαμβάνονται και δεν γράφονται!

Και πως ν’ αδικήσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους που αναρωτιόταν αν βρίσκονταν σ’ εκκλησία ή σε μνημονιακή προεκλογική συγκέντρωση!

Πώς να τους ψέξεις, όταν με την απογοήτευση έκδηλη στα πρόσωπά τους σκεφτόταν πως είναι δυνατόν από τη μια μεριά να τους ζητείται από τη Μητρόπολη μέσα σ’ όλη αυτή την εξαθλίωση να συμβάλλουν με τις πενιχρές τους δυνάμεις στα συσσίτια και λοιπές φιλανθρωπικές δράσεις και ταυτόχρονα ο πρωτοσύγκελος να τάσσεται ανοιχτά με το μέρος των πολιτικών φορέων – των θυτών δηλαδή – που έφεραν κι επιμένουν να διατηρούν την κόλαση στη χώρα μας!

Ως γνωστόν, τα κάθε λογής καρκινώματα, πρώτα τα ξεριζώνεις και μετά προσπαθείς να επουλώσεις πληγές!

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

Κι επιτέλους! Κάτω τα χέρια από μια χώρα κι ένα λαό που δοκιμάζονται όσο ποτέ τούτες τις ώρες!

Ότι έχει απομείνει σ’ αυτόν τον δύστυχο λαό, είναι η πίστη του στον Θεό και τα ιδανικά του!

Και είναι αποφασισμένος να τα περιφρουρήσει γιατί γνωρίζει καλά, πως μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Ας τα βάλουν αυτό κάποιοι καλά στο μυαλό τους!

Αλευράκη Στέλλα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ