18.2 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Π.Ο.Ε.ΣΥ.: Προκλητική η δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη

Ημερομηνία:

Προκλητική και υποκριτική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να μειώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, με τη νέα δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από την πανηγυρική αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Αν η Εισαγγελία άσκησε έφεση γι’ αυτή την απόφαση «υπέρ του νόμου», η ΠΟΕΣΥ αντιτάσσει την αντίθεσή της στην εισαγγελική ενέργεια, υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της δεοντολογικής υποχρέωσης των δημοσιογράφων, να δημοσιεύουν ελεύθερα στοιχεία, που απασχολούν το λαό και έχουν κλονίσει το «περί δικαίου αίσθημά του».Το ακαταδίωκτο –και πολύ σωστά– εφημερίδας που δημοσίευσε την ίδια «λίστα Λαγκάρντ», για την οποία διώκεται και πάλι ο Κ. Βαξεβάνης, προσδίδει χαρακτηριστικά εκδικητικής δίωξης. Σε συνδυασμό και με τη μέχρι τώρα αναποτελεσματικότητα των ερευνητικών αρχών να βρουν και να αξιοποιήσουν τη «χαμένη από υπουργικά χέρια λίστα Λαγκάρντ» και το «κουκούλωμα» από όσους τρέμουν από τη δημοσίευση και αξιοποίησή της, συμβάλλουν στην απαξίωση του νομικού πολιτισμού της χώρας μας.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει και πάλι τη συμπαράστασή της στον Κ. Βαξεβάνη και θα απευθυνθεί, όπως οφείλει, γι’ αυτή τη δίωξη στην παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οδός Χριστουγέννων» στο Ξηροστέρνι: Διήμερο γιορτής με δωρεάν δράσεις, θέαμα και συναυλίες

Σε εορταστικό κλοιό εισέρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και...

Μαραντζίδης: «Ο Τσίπρας θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται από τον Μητσοτάκη μέχρι να τον κερδίσει»

«Με τους χαρισματικούς δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε εύκολα», τόνισε...