16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προκλητική η Έβερτ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων: Δεν παραιτήθηκε και υπερασπίστηκε τα περί «κατσαρίδων και τρωκτικών» για το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Η πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αθήνας, Αλεξία Έβερτ η οποία είχε παραιτηθεί μετά τα σχόλιά της περί κατσαρίδων και τρωκτικών απευθυνόμενη στα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωναν μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία, είχε δηλώσει σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη ότι προτίθεται να αποχωρήσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο όχι μόνο δεν φαίνεται να αποχώρησε αλλά σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εαυτό της, κάνοντας λόγο για «καυστικά σχόλια» και χαρακτηρίζοντας άλλους «κομματόσκυλα».

Σύμφωνα με τη Δημοτική Σύμβουλο Αθηναίων με τη παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», Ντίνα Ρέππα, η Αλεξία Έβερτ, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε όπως είχε δηλώσει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ότι εκείνη προτίθεται να πράξει αλλά «αντίθετα συνέχισε προκλητικά το φασιστικό της λογύδριο στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/11», επισημαίνει η Δημοτική Σύμβουλος.

Όπως εξηγεί στη δήλωσή της, «στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την έκφραση “κατσαρίδες και τρωκτικά” που “πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί τους” που χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της για τους κομμουνιστές, χαρακτήρισε την παραπάνω φράση “καυστική” και τη δικαιολόγησε επειδή οι διαδηλωτές παραβίασαν τον νόμο», αναφέρει και προσθέτει πως «“Καυστικές”, λοιπόν κατά την κ. Έβερτ οι λέξεις με τις οποίες οι ναζί χαρακτήριζαν τους Εβραίους».

Επίσης σύμφωνα με τη Ντίνα Ρέππα, σα να μην έφτανε αυτό, «συνέχισε αμετανόητη να χρησιμοποιεί εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι φασίστες στον δημόσιο λόγο, δηλώνοντας ότι δεν είναι «κομματόσκυλο», υπονοώντας ότι είναι άλλοι».

Τέλος σχολιάζει ότι «ξεπέρασε κάθε όριο το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αλεξία Έβερτ, που κατέχει “κληρονομικά” υψηλές θέσεις στον δήμο Αθηναίων και έτσι παραμένει εκεί παρ’ όλο που προσέβαλε τη δημοκρατία» και παράλληλα καλεί τη δημαρχία «να την απομακρύνει τώρα» ως οφείλει «από το δημοτικό συμβούλιο και να διαχωριστεί από τις επαίσχυντες δηλώσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξία Έβερτ, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σχολιάζοντας κάτω από ανάρτηση δημοσιογράφου στο facebook, η οποία έδειχνε τη συγκέντρωση τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων από το ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοεμβρίου, είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» που «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε».

Την επόμενη ημέρα και έπειτα από την κατακραυγή και τις εκκλήσεις από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να παραιτηθεί η Αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτησή της, αναφέροντας στην ανακοίνωση πως η Αλεξία Έβερτ του δήλωσε τη πρόθεσή της να παραιτηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...