22.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Προς αναβολή η βολή των S-300

Ημερομηνία:

Φαίνεται πως οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα και να αναβάλλουν για κάποια 24ωρα την βολή των S-300.
Κίνδυνος αναβολής της βολής του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες!

Η βολή αποδοχής του συστήματος, 14 χρόνια μετά την παραλλαγή του και εγκατάστασή του στη Κρήτη, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα της φετινής χρονιάς, όχι μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αλλά και για το ΝΑΤΟ συνολικότερα, καθώς η επιχειρησιακή αξιοποίηση των πυραύλων θα σημάνει την πλήρη ένταξη του συστήματος S-300 στο δίκτυο της Ελληνικής Αεράμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την “ευαίσθητη” περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο…

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, όπου και πρόκειται να εκτελεστούν οι βολές των S-300 επικρατεί εδώ και μέρες πυρετός προετοιμασιών, καθώς έχει ήδη μεταφερθεί το σύστημα από την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου. Το προσωπικό της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων έχει εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα τμήματα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος, (τα οχήματα εκτόξευσης, το ραντάρ, τους σταθμούς επικοινωνιών κλπ) και πραγματοποιεί συνεχείς δοκιμές ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα!

Αντίπαλος ο … καιρός

Ωστόσο φαίνεται πως οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα και να αναβάλλουν για κάποια 24ωρα την βολή των S-300. Κι αυτό γιατί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, με νεφώσεις, βροχές αλλά και ισχυρούς ανέμους κυρίως στην περιοχή των Χανίων, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline έχει προβληματίσει τους Έλληνες επιτελείς που παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα, μέχρι να λάβουν τις οροστικές αποφάσεις.

Το defenceline.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο και απόστρατο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την αλλαγή του καιρού και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη Κρήτη. Συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ προβλέπεται αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πυκνές νεφώσεις που σταδιακά το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να δώσουν βροχές, ενώ ενισχύονται το ίδιο διάστημα και οι βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν στην περιοχή των Χανίων τα 6 με 7 μποφώρ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ώρες υπήρχε μάλιστα και ενημέρωση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων που επανδρώνει το σύστημα και που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά, για το ενδεχόμενο της αναβολής της εκτέλεσης των βολών τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, στο Πεδίο Βολής Κρήτης θα βρεθεί την ημέρα των βολών τόσο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, όσο και πολλοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλων χωρών καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

prismanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής...

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca,...

Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά...