17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Προς επίλυση το θέμα για τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας – Νέα παρέμβαση Βολουδάκη

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, παρενέβη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί διάταξη για τη δυνατότητα δόμησης στη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας.Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι η ρύθμιση που εισάγεται, μετά από εκτενή συνεργασία των φορέων με τα συναρμόδια Υπουργεία, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τη νέα ρύθμιση επιτρέπεται η δόμηση σε ακίνητα που βρίσκονται εντός εκτάσεων γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, εφ΄όσον αυτά έχουν πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή βρίσκονται σε απόσταση ως 200 μέτρα από τον άξονα των οδών αυτών. Η ρύθμιση ισχύει ως την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως που θα ορίσει σαφώς τα όρια της Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας. Έστω και με αυτό τον τρόπο, αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατ’ εξοχήν παράδειγμα τον κάμπο των Χανίων.

Ο Μ.Βολουδάκης ανέδειξε όμως και την αδυναμία της ρυθμίσεως:  το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί, δεν αντιμετωπίζει τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη λειτουργία επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγκατασταθεί, με προγενέστερες άδειες στη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας , καθώς και τη δυνατότητα επεκτάσεων εντός των οικοπέδων τους.

Για το ζήτημα αυτό, ο Μ.Βολουδάκης, μετά από συνεννόηση με τους φορείς των Χανίων, έχει ήδη από τον Απρίλιο καταθέσει πρόταση προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Για την διαμόρφωση πρότασης τροποποίησης του σχετικού άρθρου με τρόπο που θα λύνει τα προβλήματα που έχουν διαμορφωθεί στα Χανιά, ο Μ.Βολουδάκης θα έχει  σήμερα Παρασκευή συνάντηση με τους Προέδρους και εκπροσώπους του Παραρτήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού. Σκοπός της συνάντησης είναι να διαμορφωθεί τελική πρόταση πριν τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...