23.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Προς μετωπική κυβέρνηση-ΔΝΤ για τα εργασιακά – Απορρίπτονται οι απαιτήσεις του Ταμείου

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η Αθήνα θα πολεμήσει για να διατηρήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας το ΔΝΤ ως «ακραίο παίκτη», ενώ το πρακτορείο σημειώνει ότι μια σύγκρουση με το Ταμείο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι αξιώσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής κατάστασης των Ελλήνων.

Όσον αφορά, δε, στα υπόλοιπα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως οι ομαδικές απολύσεις και το λοκάουτ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έχουν απορριφθεί από τους ίδιους τους εργοδότες.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...