19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Προσεχώς ιδιωτικόν!”: Κινητοποιούνται γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων την Πέμπτη

Ημερομηνία:

“ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΝ!!”. Με αυτή τη φράση ξεκινά η κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων, του Συλλόγου Θ.Ψ.Π.,  για συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε όλο το νησί που οργανώθηκαν από τους Συλλόγους Εργαζομένων των Νοσοκομείων την ΕΓΕΣΥΧ και άλλους φορείς του Νησιού, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού  Νοσοκομείου Χανίων ,η ΕΓΕΣΥΧ και ο Σύλλογος Θ.Ψ.Π καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας αλλά κυρίως τον κάθε πολίτη του Νομού μας που είναι ο εν δυνάμει άμεσος αποδέκτης των Υπηρεσιών Υγείας  να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαχόμενων Υγειονομικών ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου .

Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας είναι διαχρονικά και δεν λύνονται χωρίς αυξήσεις της Κρατικής Χρηματοδότησης ,με ιδιωτικοποιήσεις ,με μετακινήσεις προσωπικού και εντέλλεσθε!.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο συνεχώς επιδεινώνεται κυρίως λόγω της σοβαρής υπο-στελέχωσης τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό.

Διεκδικούμε αποφασιστικά και θα παλέψουμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και η ελεύθερη δωρεάν καθολική πρόσβαση σε Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που αξίζουν οι πολίτες του τόπου μας !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

-Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει το ρόλο της και να αποσυμφορήσει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

-Μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων .

-Όχι στο νέο ΕΣΥ- Όχι στην μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

-Καμία κατάργηση -συγχώνευση κλινικής, τμήματος.

-Ένταξη και Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...