22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προσεχώς, Σούγια χωρίς καλώδια της ΔΕΗ – Έργο κόστους 350.000 ευρώ για την υπογειοποίηση του δικτύου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού αναβάθμισης του οικισμού της Σούγιας, που σκοπό έχει την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, και έχει ως τίτλο: «Έργα Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων και λοιπές Υποδομές και αναπλάσεις οικισμού Σούγιας, Δ. Καντάνου-Σελίνου», προγραμματίζεται η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στον οικισμό Σούγιας, Δ. Καντάνου-Σελίνου».

Η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικισμού έχει ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής. Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου της υπογειοποίησης του δικτύου με το συνολικό ποσό των 350.000,00 €.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τους αμέσως επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Έργα συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων, διάθεσης επεξεργασμένων και υποδομές Ε.Ε.Λ. οικισμού Σούγιας, Δ. Καντάνου-Σελίνου», προϋπολογισμού 1.774.193,55 το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και σύντομα θα συμβασιοποιηθεί το Υποέργο 2 με τίτλο: «Σύστημα βιολογικής επεξεργασίας με προκατασκευασμένες μονάδες προσκολλημένης βιομάζας οικισμού Σούγιας, Δ. Καντάνου-Σελίνου», που χρηματοδοτείται από το ίδιο πρόγραμμα με ποσό 400.000,00 €. Παράλληλα, ο Δήμος έχει λάβει χρηματοδότηση: i) από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Έργα ανάπλασης παραλιακού δρόμου οικισμού Σούγιας, Δ. Καντάνου-Σελίνου», προϋπολογισμού 158.885,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ii) από την Περιφέρεια Κρήτης (Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020) για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Έργα μεταφοράς νερού ύδρευσης από γεώτρηση Κάστελλου στη δεξαμενή Σούγιας και στον οικισμό Λιβαδά», προϋπολογισμού  988.964,15 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), iii) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» για την εκτέλεση της Πράξης με τίτλο: «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Καντάνου-Σελίνου», προϋπολογισμού 223.417,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), όπου με την υλοποίηση της Πράξης αυτής προβλέπονται σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών του Δήμου (ανάμεσα τους και η ακτή της Σούγιας) η δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα και iv) από την Περιφέρεια Κρήτης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου 2019 στην περιοχή Σούγιας», προϋπολογισμού 449.999,99 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), για την αποκατάσταση και προστασία του παραποτάμιου δρόμου της Σούγιας. Στόχος του Δήμου είναι η εργολαβία του προτεινόμενου έργου υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ να υλοποιηθεί παράλληλα με τις τρέχουσες εργολαβίες, με σκοπό να μην υπάρχει πρόσθετη ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή Καντάνου-Σελίνου ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Καλογερή Νικόλαο για τη χρηματοδότηση των έργων που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχής της Σούγιας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ