14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Ημερομηνία:

Την πύλη του Νοσοκομείου Χανίων πέρασε λίγο πριν τις 8 χθες το πρωί ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη συνάντηση με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, με σημαντικές ωστόσο δεσμεύσεις όσον αφορά την λειτουργία του Νοσοκομείου.Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για την πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 10 θα γίνουν μέχρι τέλος του έτους.

Επίσης ανακοίνωσε οτι θα γίνουν προσλήψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται από την Πέμπτη στα Χανιά, στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής του ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου και ευρύτερα τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη στο νομό.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης είπε : “Άκουσα όλα τα αιτήματα για ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κράτους μας εντός του 2013 έχουμε και κάποιες προσλήψεις γιατρών, αλλά θα έχουμε και προσλήψεις αλλά και μεταφορά νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Χανίων, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει αυτή την καλή προσπάθεια που κάνει.”

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στους γιατρούς ο κ.Γεωργιάδης είπε : “Μου έθεσαν το αίτημα και από αυτούς που ζητούν – 17 στο σύνολο – ποιοί είναι ιεραρχικά ως προτεραιότητα πρώτοι και αυτούς τους πρώτους – ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου – μέχρι τον αριθμό 10 να μπορέσουμε να τους φέρουμε. Ήδη έχουμε φέρει έναν.”

Τέλος συνεχάρη “τον Διοικητή και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατί πραγματικά σε αυτές τις πολύ δύσκολές ώρες έχουν πετύχει να έχουν μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών, κάτι που χρειάζεται το κράτος μας, χωρίς να έχουν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες.”

Απο την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης δήλωσε : “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για την τιμή που μας έκανε. Μαζί με όλους τους γιατρούς και τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που παρευρέθηκαν στην συνάντηση, θέσαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Έγινε μια πραγματικά διεξοδικότατη συζήτηση πάνω σε αυτά και ο κ.Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την στήριξη και την βοήθεια προς ένα Νοσοκομείο που πραγματικά παράγει και στηρίζει έναν ολόκληρο Νομό και όχι μόνο.

Ήδη θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί έγινε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη πρόσληψη ενός χειρουργού από τις παλαιές προκηρύξεις του 2010 και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων – όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε – θα μπορέσουμε μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε αρκετούς από αυτούς τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από αυτό που θα προκηρυχτεί αλλά και από την κινητικότητα που πιθανόν να υπάρξει….”

Στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρευρέθησαν ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης κ.Αντώνης Γρηγοράκης, στελέχη της ΔΥΠΕ και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας αναχώρησε για τα Σφακιά όπου και θα ολοκληρώσει την διήμερη περιοδεία του στα Χανιά.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ