18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Προστυχιάς και αναλγησίας αποκορύφωση για το ελληνικό κράτος

Ημερομηνία:

Πρόθεσή μου ταπεινή και καλοπροαίρετη είναι να βοηθήσω τον συντοπίτη μου, με πολύ μικρό κόπο και χωρίς πάθος και προκατάληψη εκ μέρους μου, να αποκτήσει μια πολύ μικρή γεύση όχι ορεκτικού, αλλά κινίνου ή ρετσινόλαδου περί του τι σημαίνει κράτος ανάλγητο και πρόστυχο, λόγω βέβαια Μνημονίου..

Ειδοποιήθηκα ότι και προς εξόφληση τιμολογίων που είχαν κοπεί από την επιχείρησή μου, μου είχε κατατεθεί προς είσπραξη στην Τράπεζα το ποσό των 120 ευρώ!!!! Όταν πήγα στην Τράπεζα για να εισπράξω μου ανακοινώθηκε ότι το ποσόν είχε κατασχεθεί προκειμένου να συμψηφιστεί με παλαιότερα χρέη μου προς το Δημόσιο. Γνωρίζοντας ότι το ελληνικό κράτος, βρίσκεται υπό ΚΑΤΟΧΗ με αποτέλεσμα να έχουν ανασταλεί βασικά άρθρα του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναζήτησα το νόμο που ορίζει τα παρακάτω: (Κώδικας Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων) παράγραφος Β: Συμψηφισμός ΦΠΑ επί εμπορικών συναλλαγών με το Δημόσιο.

«2. Ο συμψηφισμός διενεργείται αυτοδικαίως και υποχρεωτικά, με την καταχώρηση του σχετικού παραστατικού στοιχείου από τον φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, σε ηλεκτρονική εφαρμογή, το οποίο διασταυρώνεται με τα καταχωρημένα από τον εκδότη του φορολογικού στοιχείου δεδομένα στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή εφόσον μεσολαβήσει έγγραφη αποδοχή του συμψηφισμού από πλευράς του φορολογούμενου».

Ο νόμος είναι λοιπόν σαφής: Για να γίνει κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού για χρήματα που ΔΕΝ προέρχονται από μισθοδοσία (το όριο είναι 1500 ευρώ), πρέπει να ενημερωθεί ο δικαιούχος και να συμφωνήσει εγγράφως για τον συμψηφισμό, κάτι που δεν έγινε ΠΟΤΕ από την Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί το Δημόσιο και οι Τράπεζες να κατασχέσουν χρήματα χωρίς να ενημερωθεί ο δικαιούχος.

Το ρεπορτάζ της 27-3-2014 αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρει:

Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικράτειας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λ.π. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει την οφειλή του.

Οι δικαστές υπογραμμίζουν, ότι «η διάταξη αυτή είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στην διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος, διότι η παράλειψη αυτή έχει ως συνέπεια ο οφειλέτης να μη λαμβάνει γνώση ή να λαμβάνει καθυστερημένα γνώση της εις βάρος του επισπευδομένης αναγκαστικής εκτελέσεως, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικώς προ της ολοκληρώσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα είτε για την ακύρωση, είτε για την αναστολή της πράξεως εκτελέσεως».

Σήμερα που τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν ακόμα χειρότερα πράγματα. Άνθρωποι και επιχειρήσεις που δεν χρωστούσαν ευρώ βρίσκονται από τους ξένους (ανεξάρτητη αρχή) χρεωμένοι παραπέμπονται και στη δικαιοσύνη και πριν αποφανθεί κατάσχουν λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση για όσους πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας έσωζε έτσι ήλπιζα κι εγώ.

Τύφλα μας.

Α.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...