16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Προσωπικός Γιατρός: Μόλις δύο ιδιώτες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον σε όλο Λασίθι

Ημερομηνία:

Κάτι περισσότερο από 15 μέρες μένουν μέχρι την τυπική προθεσμία εγγραφής του κάθε πολίτη στον Προσωπικό του Ιατρό, ώστε να μην υποστεί τις συνέπειες του αυξημένου κόστος συμμετοχής στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και νοσηλείες, και μέχρι στιγμής η νέα αυτή πρωτοβουλία δεν έχει βρει την παραμικρή υποστήριξη από ιδιώτες γιατρούς που δεν έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Σε επίπεδο Λασιθίου μάλιστα, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νικολαράκης, μόλις δύο είναι οι ιδιώτες ιατροί που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα, με τον ένα να εξυπηρετεί την περιοχή της Νεάπολης και ο άλλος την περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι διαθέσιμοι γιατροί είναι αυτοί που ήδη υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία και έχουν την ιδιότητα της γενικής ιατρικής, οι οποίοι έχουν εγγραφεί υποχρεωτικά στο σύστημα.

Ένας θεσμός ο οποίος όπως λέει ο κ. Νικολαράκης ενώ είναι πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να ενισχύσει το σύστημα υγείας, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα δεν έχει σχεδιαστεί σωστά με αποτέλεσμα και να δημιουργεί προβλήματα στους ιατρούς του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά και αποθαρρύνει τους ιδιώτες να συμμετάσχουν.

Βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι ιδιώτες ιατροί πρακτικά με τη συμμετοχή τους παραχωρούν δωρεάν τα ιατρεία τους στο δημόσιο, αφού η αμοιβή που προβλέπεται (20 ευρώ ανά ασθενή το χρόνο) είναι «ντροπιαστική» όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα ο προσωπικός ιατρός έχει την ευθύνη για κάθε ασθενή 24 ώρες την ημέρα κάτι που πρακτικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, ενώ παράλληλα έχει την υποχρέωση να αναλάβει υπηρεσίες του ΕΣΥ εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από κάποιο Νοσοκομείο.

Αντιπροτάσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους σε αυτό το νέο θεσμό δεν υπάρχουν τόνισε ο κ. Νικολαράκης, αφού ο σχεδιασμός είναι τόσο ελλιπής που δεν επιδέχεται βελτιώσεις και έχει σαν αποτέλεσμα απλά την άρνηση των ιδιωτών ιατρών να εγγραφούν, την ίδια στιγμή που οι γιατροί των δημόσιων Νοσοκομείων καλούνται να αναλάβουν ένα ακόμα τεράστιο βάρος από τους πολίτες που τελικά υποχρεωτικά θα κληθούν να εγγραφούν σε αυτούς.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...