25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες νότια της Γαύδου σε λέμβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

“Τις βραδινές ώρες την 18-09-2024, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, της Παλαιόχωρας και της Χώρας Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε λέμβο από το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «LADY CLAUDIA» σημαίας Ολλανδίας και το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «ELIM COURAGE» σημαίας Νήσων Μάρσαλ. Ειδικότερα, τα δύο Φ/Γ πλοία εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. νότια της Γαύδου μία λέμβο, από την οποία περισυνέλεξαν συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα (όλοι άνδρες υπήκοοι Σουδάν).

Στη συνέχεια, έπλευσαν στο αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι “Τηγάνι” Παλαιόχωρας και από εκεί σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού...

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON...