16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προτάσεις για επαναφορά SMS και καραντίνα για όσους γυρίζουν από διακοπές

Ημερομηνία:

Tην έντονη ανησυχία του σχετικά με τον επαναλαμβανόμενο τριψήφιο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων ασθενών φορέων του κορωνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον Κορωνοϊό κ. Νικόλαος Σύψας.

Ο κ. Σύψας υποστήριξε ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι πλέον εμφανής σε ολόκληρη τη χώρα, τους τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα αυτούς που επιλέγουν οι νέοι, καθώς και σε κλειστές δομές, όπως οίκοι ευγηρίας και δομές φιλοξενίας.

«Όλα αυτά συνιστούν ένα πολύ δύσκολο κοκτέιλ, το οποίο γίνεται ακόμη δυσκολότερο γιατί η επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα», πρόσθεσε

Σημαντικός ο αριθμός των διασωληνωμένων

Αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς του ιού ο κ. Σύψας είπε ότι «κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα που είχαμε στη γενική καταντίνα. Αυτό θα είναι δείγμα ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στο δεύτερο κύμα του ιού . Η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με ανυπολόγιστες μάλιστα συνέπ και ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Όχι σε καθολικό lockdown

Κατηγορηματικός στο θέμα ενός δεύτερου γενικευμένου lockdown ήταν ο λοιμωξιολόγος, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό θα αποφευχθεί πάση θυσία.

«Ένα γενικό lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία. Θα πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί πέρα».

Ο κ. Σύψας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, καθώς «δεν έχει σημασία κάθε μέρα να ανακοινώνουμε καινούργια μέτρα αν οι πολίτες δεν τα τηρούνε».

Αυστηροποίηση των μέτρων

Η επιτροπή για τον κορωνοϊό έχει ήδη ζητήσει την αυστηροποίηση των μέτρων στις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ήδη βρίσκονται στο τραπέζι νέα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Τέλος, όσον αφορά την επαναφορά του SMS για τις μετακινήσεις, «ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά», ενώ οι αποφάσεις για ο άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλους του Αυγούστου με βάση τα τότε δεδομένα.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...