23.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Προτάσεις των ξενοδόχων Χανίων για βελτίωση των Υποδομών

Ημερομηνία:

Βελτίωση των υποδομών, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, με στόχο μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ζητούν με συγκεκριμένες προτάσεις οι ξενοδόχοι των Χανίων με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η επιστολή του Συλλόγου Ξενοδόχων ν. Χανίων έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Προτάσεις για βελτίωση Υποδομών

Αξιότιμοι κύριε Περιεφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Κατόπιν της συναντήσεως μας με τον κ. Βουλγαράκη την Πέμπτη 9/2/2015 , σας αποστέλλουμε εκ νέου την επιστολή μας , που σας είχε σταλεί με ημερομηνία 22/12/2014, όσον αφορά την κρισιμότητα να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 27/3/2015.

Με αφορμή  την έρευνα που παρουσιάσαμε στις 9 Δεκεμβρίου 2014  στο ΚΑΜ,  μέσα από τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκε η δυσαρέσκεια των  επισκέπτες μας τόσο από την ποιότητα του οδικού δικτύου όσο και την καθαριότητα και την ασφάλεια θα θέλαμε να σας κάνουμε τις ακόλουθες προτάσεις, προκειμένου η νέα τουριστική περίοδος να μας βρει περισσότερο έτοιμους:

1. Κόμβος Σούδας (σας επισυνάπτουμε αναλυτική επιστολή με αρ. πρωτ 139/13-6-14):  Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεδομένου ότι γίνονται αρκετά ατυχήματα, θα πρέπει  άμεσα να βρεθεί μια λύση είτε με την τοποθέτηση   φαναριών είτε με την δημιουργία κυκλικού κόμβου.

2. Καθαρισμός των δρόμων: Όλη η εθνική οδός θα πρέπει να καθαριστεί από φύλλα και κλαδιά  των δέντρων, καθώς επίσης και από τις πέτρες, έτσι ώστε και η εικόνα του δρόμου να είναι βελτιωμένη αλλά και να  μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

3. Διαγράμμιση: Σε όλο τον άξονα να συνεχιστεί η διαγράμμιση, η οποία ειδικά τις νυχτερινές ώρες είναι το σημαντικότερο βοήθημα για τους οδηγούς. Επιπλέον πολύ χρήσιμο θα ήταν να τοποθετηθούν ανακλαστήρες οδοστρώματος για την διευκόλυνση των οδηγών.

4. Φωτισμός: Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το θέμα του φωτισμού της εθνικής οδού αποτελεί μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι  λιγότερο από το 30% των τοποθετημένων πυλώνων  είναι σε λειτουργία. Δημιουργείται λοιπόν εύλογα το ερώτημα, πέραν από το πολύ σημαντικό  θέμα της ασφάλειας, για ποιο λόγο έχουν τοποθετηθεί εφόσον δεν λειτουργούν.

5. Σήμανση: Η σήμανση μέσα και έξω από την πόλη των Χανίων δεν είναι επαρκής, ενώ είναι άμεση ανάγκη οι πινακίδες που ήδη υπάρχουν να καθαριστούν, προκειμένου να είναι ευδιάκριτες από τους επισκέπτες μας ή σε περίπτωση καταστροφής τους να αντικατασταθούν με νέες.

6. Μελέτες – Έργα: Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε τι στάδιο βρίσκεται  η μελέτη σχετικά με την  σύνδεση  Αεροδρομίου – ΒΟΑΚ,   σύνδεση  Αγίας Μαρίνας-ΒΟΑΚ  και οι βιολογικοί καθαρισμοί  σε Παλαιόχωρα, Κίσσαμο και Γεωργιούπολη.

Με εκτίμηση,
Ο Γραμματέας: Κυριάκος Ε. Παπαδάκης
Ο Πρόεδρος: Μανώλης Χ. Γιαννούλης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ιστορικές συναντήσεις 2024” στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία...

Κρήτη: Η υπερβολική ταχύτητα, η Νο1 παράβαση του ΚΟΚ στο νησί

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη...