16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προτείνουν στον Ζελενσκι να κανει τον Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργό της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Οι Ουκρανοί καταχώρησαν αίτηση στον ιστότοπο του προέδρου για να χορηγηθεί ουκρανική υπηκοότητα στον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Στον Ζελένσκι προτείνουν επίσης να προτείνει τον Τζόνσον για τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας.

Μέχρι στιγμής, η αίτηση έχει συγκεντρώσει λιγότερες από εκατό ψήφους.

Νωρίτερα, ένας δρόμος εμφανίστηκε στη Περιφέρεια Ζακαρπάτσκα προς τιμήν του Τζόνσον. Στην πόλη Χουστ, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια μεγάλης κλίμακας μετονομασία δρόμων στο πλαίσιο της αποκομμουνιστικοποίησης, και ένας από τους δρόμους πήρε το όνομα του Τζόνσον.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph έγραψε ότι ο Τζόνσον αισθάνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος προστάτης του Ζελένσκι και θέλει να έρθει στο Κίεβο για άλλη μια φορά πριν παραιτηθεί.

«Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης ότι είναι ο μεγαλύτερος προστάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά και να μην βεβαιωθεί ότι ο κόσμος τον στηρίζει. Ελπίζει να τον ξαναδεί πριν εγκαταλείψει το αξίωμά του», δήλωσε ο συνομιλητής του δημοσιεύματος.

Ο Τζόνσον θα αποχωρήσει από το αξίωμα στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Λιζ Τρας προηγείται στην κούρσα για την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας προηγείται του αντιπάλου της, του πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, με ποσοστό 24% στην κούρσα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Φωτό: depositphotos.com

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...