20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Προτομή προς τιμή του Μανόλη Ρασούλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μυλοπόταμο Κρήτης

Ημερομηνία:

Οι συντοπίτες του αγαπημένου δημιουργού τίμησαν τον δημιουργό σε μια τελετή του Δήμου Μυλοποτάμου στην οποία και έγιναν τα αποκαλυτπήρια προτομής του, παρουσία της κόρης του Ναταλίας

Δεν ξεχνιέται ο Μανόλης Ρασούλης, από τους φίλους του και από τους συντοπίτες του, τους Κρητικούς. Αν ζούσε, σήμερα, θα ήταν 66 ετών. Την τόσο ηχηρή απουσία του, οι συμπατριώτες του θέλησαν να αναπληρώσουν, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που έγιναν χθες το βράδυ, στις Σίσσες Μυλοποτάμου. Παρούσα ήταν και η κόρη του Ναταλία.

Αν και γέννημα-θρέμμα του Ηρακλείου, ο Μ. Ρασούλης καταγόταν από τον ορεινό Μυλοπόταμο όπου με μια σεμνή τελετή και ένα φιλόξενο τραπέζι που στρώθηκε για τους παρευρισκόμενους, έγιναν τα αποκαλυπτήρια.Ο φίλος του, ο εικαστικός Ρ. Παναγιωτάκης, συγκινημένος, τόνισε στην ομιλία του: ‘Θα παραμείνει αθάνατος, μαζί και το τεράστιο ποιοτικό έργο που μας άφησε .Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους δημιουργούς της προτομής του’.

Η εκδήλωση  οργανώθηκε από τον Δήμο Μυλοποτάμου και τους τοπικούς φορείς των Σισσών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο χωριό καταγωγής του, τις Σίσσες Μυλοποτάμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ ‘Ταλλαία 2015’.

cretapost

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...