21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Προφεστιβαλική Εκδήλωση: “Δημόσια Δωρεάν Υγεία: Θανατοπολιτική και Αντιστάσεις”

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Δημόσια Δωρεάν Υγεία: Θανατοπολιτική και Αντιστάσεις”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Πύλη Σαμπιονάρα.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της υγείας και την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να προτείνει λύσεις. Επίσης, θα αποτελέσει χώρο για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην υγεία για όλους.

Η συζήτηση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Η ιδιωτικοποίηση της φροντίδας υγείας είναι πραγματικότητα, μετατρέποντας την υγεία, από κοινωνικό και καθολικό δικαίωμα, σε ζήτημα ατομικής ευθύνης με ταξικά χαρακτηριστικά.

Η χρόνια υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, η ηθική και φυσική εξόντωση του προσωπικού τους, η κατάρρευση νοσοκομειακών κλινικών, η συρρίκνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και το νέο νομοσχέδιο διάλυσης της ψυχικής υγείας δημιουργούν το πλαίσιο του αποκλεισμού των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από το αγαθό της υγείας.

Πώς αντιστεκόμαστε σε αυτήν την κοινωνική επίθεση; Ποιος ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων, εντός και εκτός των υπηρεσιών, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας;

Ανοιχτή συζήτηση με την συμμετοχή των:

Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Νεκταρία Τσάμη, κοινωνιολόγος, προσωπικό θεραπείας,

Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων, ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Νεφέλη Μαρκουτσά, ειδικευόμενη ψυχίατρος, Ψυχιατρική Κλινική Γ. Ν. Χανίων

Άρης Χριστοφόρου, Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Χανίων

Εκπρόσωπος Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Χανίων

Εκπρόσωπος Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων

την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην Πύλη Σαμπιονάρα (αύλειος χώρος)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ