16.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Προχώρουν οι εργασίες για να αφαιρεθούν τα κολωνάκια από τη Χάληδων | Φωτός

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για να αφαιρεθούν τα κολωνάκια στη Χάληδων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι εργασίες ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη θέση τους θα μπούνε άλλα που θα είναι από τέτοιο υλικό ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλεια των περαστικών αλλά θα είναι και πιο ανθεκτικά.

Προς το παρόν τα κολωνάκια παραμένουν στη Χάληδων αλλά έχουν βγει από τη βάση τους.

Η απόφαση για αντικατάσταση πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πολλά ατυχήματα πεζών που είχαν προκύψει λόγω της μορφής και του χρώματος που είχαν τα κολωνάκια.

Αποφασίστηκε να αντικαταστηθούν και όχι απλά να αφαιρεθούν υπό το βάσιμο φόβο ότι η Χάληδων θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρκινγκ για κάθε λογής όχημα. 

Σε μία άλλη θετική εξέλιξη για τους πεζούς, στις εισόδους Χάληδων και Θεοτοκοπούλου θα τοποθετηθούν μπάρες ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα εισέρχονται παράνομα οχήματα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ