15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Προϋπολογισμός Αισιοδοξίας”: Η ομιλία του Βουλευτή Χανίων κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη

Ημερομηνία:

Μιλώντας χθες αργά στην Ολομέλεια της Βουλής  κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός επιτρέπει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

«Σταδιακά καλυτερεύουν σταδιακά όλοι οι δείκτες και κυρίως αυτοί της οικονομικής καθημερινότητας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, προς τα οποία, και πολύ σωστά, κατευθύνονται βασικές θετικές επιλογές του παρόντος προϋπολογισμού», τόνισε λέγοντας επίσης ότι «με πολύ προσεκτικές κινήσεις, αντιστράφηκε η πτωτική πορεία της οικονομίας, μειώθηκε η ανεργία, εξασφαλίστηκε η  μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, πραγματοποιήθηκε η απαλλαγή της χώρας από τις ασφυκτικές μνημονιακές δεσμεύσεις».

«Την ίδια στιγμή», συμπλήρωσε, «οι επιτυχίες που πραγματοποιήθηκαν συνοδεύτηκαν και με άλλες, όπως στον τομέα της υγείας, της  δημόσιας διοίκησης, της αναγκαίας καταγραφής και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και του δασικού πλούτου της χώρας, της εργασίας, της έρευνας και καινοτομίας».

https://www.youtube.com/watch?v=g5aib7dY1SE

Ενδιαφέρουσα η πρόταση Σαρίδη

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο κ. Μπαλωμενάκης την πρόταση που διατύπωσε στη Βουλή ο Βουλευτής Θες/νίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Σαρίδης είχε προηγουμένως προτείνει να ορίζεται δια Νόμου το κατώτατο όριο φτώχειας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπαλωμενάκης συνέδεσε την πρόταση με την υπό εξέλιξη συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης και ειδικά με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική καθιέρωση της υποχρέωσης της πολιτείας για την εξασφάλιση ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης σε όλους τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...