22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Προ των πυλών καύσωνας με 42 βαθμούς!

Ημερομηνία:

Μετά από έναν ασυνήθιστα βροχερό Ιούνιο, αλλάζει το σκηνικό του καιρού τον Ιούλιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στο ξεκίνημα του μήνα, οι θερμοκρασίες αναμένονται φυσιολογικές για την εποχή.

Ωστόσο, μετά τα μισά του Ιουλίου, αναμένεται και το πρώτο κύμα καύσωνα.

Από τις 12 Ιουλίου, ωστόσο, θα σημειωθεί σταδιακή αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς ευνοείται η μεταφορά των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Βορείου Αφρικής.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων να «χτυπήσει» το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς όμως να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που να υποδηλώνουν σε καμία περίπτωση ότι θα δούμε ακραίες τιμές, αλλά ένα τυπικό κύμα καύσωνα που έχουμε κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες του έτους.

«Καμπανάκι» για τις πυρκαγιές

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του πιθανού κύματος καύσωνα θα είναι το ενδεχόμενο να συνδυαστεί με τους ενισχυμένους βορείους ανέμους στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας που τοπικά πιθανόν να φτάνουν οι ριπές ακόμα και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Παρά ταύτα, για το σενάριο αυτό θα αποφανθούν οι ειδικοί αναλυτικότερα στην δεύτερη ημεσοπρόθεσμη εκτίμηση του μήνα, καθώς πέρα των 7 ημερών θεωρείται τάση του καιρού και όχι πρόγνωση με το ποσοστό επαλήθευσης – απόκλισης να κυμαίνεται μεταξύ του 40-60%.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...