12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Πρωτοβουλία Αντίστασης για “Μέδουσα”: Ο τόπος μας μετατρέπεται σε φτηνό πεδίο βολής

Ημερομηνία:

Η “Πρωτοβουλία Αντίστασης” Χανίων με ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Μετά τους Αυγουστιάτικους κρότους από τις βολές του Π.Β.Κ. και τις υπερπτήσεις των F16 πάνω από την πόλη, ήρθε η ώρα για τις υπερπτήσεις των πολεμικών ελικοπτέρων πάνω από τα κεφάλια μας στο πλαίσιο της ελληνοκυπροαυγιπτιακής άσκησης Μέδουσα.

Στο ίδιο πλαίσιο έχει γεμίσει ο κόλπος της Σούδας πολεμικά πλοία και ολάκερη η περιοχή γύρω από τον κόλπο είναι το επίκεντρο της άσκησης. Ο τόπος μας μετατρέπεται σε πεδίο βολής φτηνό χάριν της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υπηρέτησης στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των τυχοδιωκτικών φιλοδοξιών της ντόπιας άρχουσας τάξης, που συμβάλει μ’ αυτόν τον τρόπο στην όξυνση του επικίνδυνου αντιδραστικού ανταγωνισμού με την Τουρκική άρχουσα τάξη.

Οι συμμαχίες με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου μπλέκουν τη χώρα μας στη διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου στη Μέση Ανατολή που συντηρεί χρόνια τώρα ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ –Ρωσίας που καταστρέφοντας χώρες πυκνώνουν τα καραβάνια των προσφύγων και υπονομεύουν το μέλλον των λαών ολάκερης της γύρω περιοχής.

Από κάθε άποψη είναι ανάγκη ν’ αντισταθούμε στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και στη μετατροπή της σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, και τιμώντας αγωνιστικά τη μνήμη του Πολυτεχνείου σε λίγες μέρες, να θυμηθούμε : ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...