11.5 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Να αθωωθούν οι 16 συλληφθέντες της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

Η δίκη που ξεκινάει τη Τετάρη 2/2 στα Δικαστήρια Χανίων με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση εκένωσης της Ρόζα Νέρα πρέπει να ειδωθεί σαν ακόμα ένα επεισόδιο στη κατεύθυνση της φασισιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτκής ζώης.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε άλλωστε αρκετές πολιτικές δίκες με αγωνιστές να σέρνονται στα δικαστήρια ανά την Ελλάδα με στόχο να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική πολιτική δράση και και να εμπεδωθεί στο λαό ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Η περιστολή του δικαιώματος της διαδήλωσης και της απεργίας, η κατάργηση του ασύλου προσπάθεια να δεθεί χειροπόδαρα η ανεξάρτητη ταξική συνδικαλιστική δράση μέσω του κρατικού ελέγχου των σωματείων οικοδομούν ένα σιδερόφρακτο νομικό οπλοστάσιο φίμωσης οποιαδήποτε φωνής αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική. Το πλαίσιο αυτό ήδη επιχειρείται να εφαρμοστεί με δεκάδες διαδηλώσεις να χτυπιούνται από την αστυνομία και απεργίες να κηρύσσονται παράνομες. Δίπλα σε αυτά ανθεί ο αντικομμουνισμός, καλλιεργείται ο εθνικισμός και βρίσκουν χώρο ύπαρξης διάφορα φασιστικά σκουπίδια προς πάσα χρήση απέναντι στο λαό και τους αγώνες του.

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής αποτελεί κεντρική επιλογή του συστήματος και πάει χέρι-χέρι με την ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία, στη ζωή. Πάει χέρι χέρι με την μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ άκρη σε ένα προκεχωρημένο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα τη σπάσει ο λαός με τους αγώνες του για ελευθερίες και δικαιώματα!

Ολοι τη Τετάρτη 2/2 στα Δικαστήρια Χανίων

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νετανιάχου εμπλέκει την Ελλάδα στα σχέδια για “εξάγωνο συμμαχιών”

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ...

Στη Σούδα το «USS Gerald R. Ford»: Το στρατηγικό αποτύπωμα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο | Βίντεο

Στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στον κόλπο...

Μεταφέρεται η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στο Δημαρχείο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε τη μεταφορά της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας από την παραλία του Τραχηλά στο προαύλιο του Δημαρχείου λόγω ισχυρών ανέμων.