22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Παρά την έξαρση του κορωνοϊού οι Χανιώτες έδωσαν απάντηση στην έλευση του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ – Νέο συλλαλητήριο την Τρίτη

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

Η υπαρκτή πραγματικότητα της έξαρσης του κορωνοϊού στα Χανιά και οι αδύναμες νοσοκομειακές υποδομές παρότι φοβίζουν τους Χανιώτες, ωστόσο σήμερα στις 12 η ώρα στην πλατεία της Αγοράς δόθηκε αγωνιστική απάντηση στο δρόμο ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Αϊνζενχάουερ.

Παρά τα σοβαρά ελλείμματα των υποτιθέμενων πρωτοποριών και την απειρία των νέων που τώρα πρωτομπαίνουν στον αγώνα, τα αντιαμερικάνικα συνθήματα ακούστηκαν ξανά στην πόλη δεμένα μ’ αυτά για τη φιλία των λαών και την αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες. Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ απουσίαζε, αυτή τη φορά, από μια κρίσιμη μάχη ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και εμπλέκει τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Αρκέστηκε σε μηχανοκίνητη πορεία με μικρό αριθμό αυτοκινήτων με τη σημαία του ΚΚΕ.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέβηκε με μαζικό μπλοκ και πήρε πάνω της αποφασιστικά την όλη κινητοποίηση και αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί και φυσικά δεν αρέσει ούτε σε μας. Ελπιδοφόρο είναι πως όλες οι οργανώσεις και συλλογικότητες αποφάσισαν νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 23-4 στις 6.00μ.μ. πάλι στην πλατεία της Αγοράς μιας και το αεροπλανοφόρο θα παραμένει, ενώ θα στηθεί φιέστα με παρουσία του Μητσοτάκη. Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα των Χανιωτών. Όμως πατώντας  στο κλίμα του εθνικισμού και της τουρκοφαγίας που έχει σπείρει η πολιτική ηγεσία του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, θρασύτατα καμαρώνει για την ολοένα και πιο ενισχυμένη παρουσία της δολοφονικής μηχανής των ΗΠΑ στη χώρα.

Την ώρα που ο ανταγωνισμός ΗΠΑ- Ρωσίας μπαίνει στο κόκκινο, ο ρόλος της χώρας σαν πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ είναι άκρως επικίνδυνος και φυσικά εγγυάται τον πόλεμο και όχι την ειρήνη στην περιοχή.

«Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους» και «εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή αυτή η πολιτική ν’ ανατραπεί» είναι ανάγκη ν’ ακουστεί ξανά και ακόμη πιο μαζικά και την Τρίτη στις 23 του Μάρτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ