20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Την Πέμπτη 6 Μάη όλοι στην απεργία

Ημερομηνία:

«Η κόκκινη εργατική πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση κάλεσμά της η Πρωτοβουλία Αντίστασης:

Παρά την ήττα του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να παίρνει πίσω κατακτήσεις ενός ολάκερου αιώνα οι αντιστάσεις, της εργατικής τάξης και ευρύτερα του κόσμου της δουλειάς είναι εδώ. Η ταξική πάλη παγκόσμια γεννά αντιστάσεις σε μια δύσκολη εποχή που απαξιώνεται, από την αφόρητη εκμετάλλευση, όχι μόνο το δίκιο μα και η ίδια η ζωή των ανθρώπων της δουλειάς.

Σ’ όλο τον κόσμο το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός αξιοποιούν τον αρνητικό συσχετισμό και δεκαετίες τώρα βαθαίνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαών. Το 8ωρο, η ασφάλιση, η σύνταξη, το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη, καθώς και το σύνολο των εργατολαϊκών δικαιωμάτων είναι χρόνια τώρα στο βωμό αυτής της επίθεσης, που μόνο όριο έχει την αντίσταση αυτών που θίγεται η ζωή και το δίκιο τους.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να γίνει στόχος που θα ενώσει στη δράση τους εργαζόμενους. Τίποτα σ’ αυτή την κατεύθυνση δεν έχει να προσφέρει η κάλπικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δρόμος του αγώνα που άνοιξε πρόσφατα στη χώρα μας η νεολαία και έσπασε την κρατική τρομοκρατία μπορεί να μεστώσει παραπέρα κόντρα συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική με την είσοδο στον αγώνα των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση δίνει όλες της τις δυνάμεις ο κόσμος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης αυτές τις μέρες και αυτή την κατεύθυνση, του αδιαπραγμάτευτου ταξικού αγώνα, θέλει να τονίσει με τη συμμετοχή του στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 10.00π.μ. στο Δημαρχείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...