11.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Πρωτοβουλία Βολουδάκη για τη Ροτόντα Επισκοπής

Ημερομηνία:

Το βυζαντινό ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου («Ροτόντα») της Επισκοπής στο Δήμο Πλατανιά επισκέφθηκε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, με σκοπό την τεκμηρίωση παρέμβασης προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημείου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Επισκοπής.

Ο Μ.Βολουδάκης ενημερώθηκε επί τόπου από την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κυρία Αναστασία Τζιγκουνάκη για τις αναγκαίες εργασίες στο μνημείο , ενώ οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Τοπικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάδειξης του αρχαιότερου βυζαντινού ναού της Κρήτης.

Ο M. Βολουδάκης τόνισε ότι πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Κρήτης, το οποίο πρέπει να προστατευθεί και να αναδειχθεί, με σεβασμό στο γεγονός ότι το μνημείο λειτουργεί και σήμερα ως τόπος ορθόδοξης χριστιανικής λατρείας.

Ως παρεμβάσεις πρώτης προτεραιότητας κατεγράφησαν η τοποθέτηση καταλλήλων παραθύρων και πορτών, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, η διαμόρφωση του αύλειου χώρου με ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑκ.α. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανέλαβε τη σύνταξη σχετικής μελέτης και την υποβολή της προς το Υπουργείο.

Στις σχετικές συζητήσεις κατά την επίσκεψη συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επισκοπής Ανδρέας Τσοντάκης , η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Χρυσούλα Νικηφοράκη, ο Επίτροπος του Ιερού Ναού Στέλιος Μαρκετάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Αντωνίου Βασιλική Πρασάκη -Παπαδάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κολυμβαρίου Γιάννης Παπαδάκης κ.α.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...