17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων

Ημερομηνία:

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων του νομού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κέντρου Κρητικής Λαϊκής Τέχνης στην οδό Κριτοβουλίδου στις έντεκα το πρωί.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε Συναντήσεις-Ημερίδες δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη, στις οποίες συζητήθηκαν αναλυτικά τα κοινά προβλήματα και εκφράστηκαν θέσεις, απόψεις και αγωνίες για το μέλλον του Πολιτιστικού Κινήματος στην Κρήτη.

Για τον καλύτερο συντονισμό των περεταίρω ενεργειών εκλέχθηκε 9μελής αντιπροσωπευτική προσωρινή Επιτροπή η οποία προχώρησε σε προγραμματισμό των διαδικασιών.

Την επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Μανώλης Μαρινάκης του Π.Σ. Μανωλιοπούλου Χανίων, Γιώργος Χατζηδάκης του Π.Σ. Βάμου Χανίων, Κώστας Σαββάκης του Π.Σ. Πατσού Αμαρίου, Λευτέρης Χαρωνίτης του Π.Σ. Σεισάρχων Δήμου Ανωγείων, Γιάννης Γιακουμογιαννάκης του Π.Σ. Αγίου Ιωάννου Αγίου Βασιλείου, Τίτος Κοκολάκης του Π.Σ. Ινίου – Μοναστηρακίου Μονοφατσίου, Βαγγέλης Μαρινάκης  του Π.Σ. Βενεράτου Ηρακλείου, του Άρης Πάγκαλος του Δικτύου Π.Σ. Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου και Κούλα Αναστασίου του Π.Σ. Ανατολής Ιεράπετρας.

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους με την οποία καλούν τους εκπροσώπους των συλλόγων του Ρεθύμνου σε συνάντηση:

«Στόχος της 9μελούς επιτροπής με την ολοκλήρωση των κατά Νομό Συναντήσεων – Ημερίδων, είναι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Καταστατικού προκειμένου να προχωρήσουμε σε Ιδρυτική Γενική Συνέλευση για την τελική έγκριση του καταστατικού και την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Εάν μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των κατά Νομό Συναντήσεων – Ημερίδων εκτιμήσουμε, ότι χρειάζονται και άλλες αυτές θα προγραμματιστούν και θα πραγματοποιηθούν. Αυτό άλλωστε απορρέει και από τη βασική φιλοσοφία της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” ότι κάθε θέμα, ένσταση, επιφύλαξη ή διαφωνία που κατατίθεται κατά τις εργασίες, συζητείται σε βάθος, διεξοδικά με επιθυμία την ομόφωνη βούληση γιατί έτσι θα διασφαλίσουμε την ενότητα και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Θεωρούμε όλοι μας αυτονόητο πως στις παραπάνω προγραμματισμένες Συναντήσεις – Ημερίδες μπορούν να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Σας καλούμε λοιπόν στο Ρέθυμνο την Κυριακή 28 Απριλίου για αλληλοενημέρωση και συζήτηση στο σχέδιο Καταστατικού».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...