18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού – Ένωση 65 φορέων για να μην γίνει ακριβό σαν το ρεύμα

Ημερομηνία:

«Νερό, νερό, δεν θα γίνει σαν το ρεύμα ακριβό», με σύμμαχο την κοινωνία και όπλο τις ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ (2014,2020) που θωρακίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικού αγαθού. Αυτό κατέστησε σαφές η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού» σε συνέντευξη Τύπου, προχθές βράδυ.

Υπέρ της διαφύλαξης της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού από την εμπορευματοποίησή του δεκάδες συλλογικότητες, από διαφορετικούς χώρους, συγκεκριμένα 65 φορείς, ανάμεσά τους οι ΑΔΕΔΥ, ΠΟΘΑ, σωματεία της ΕΥΔΑΠ (Μηχανικών, Επιστημονικού Προσωπικού, Αποχέτευσης), Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, δημοτικές κινήσεις, με τον κατάλογο να παραμένει ανοιχτός.

Ο αγώνας τώρα επικεντρώνεται στην ακύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ, σε ιδιώτες της λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε αναφορά στην αποκοπή του ΕΥΣ, όπως έγινε με τη ΔΕΗ, που «έσπασε» σε ΔΕΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ.

Στηλιτεύθηκε ακόμα η τακτική της κυβέρνησης να μην συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία εκδόθηκε τον Φεβρουάριο και ακόμη δεν έχουν επιστραφεί οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...