25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Πρωτοβουλία για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Η Ημέρα Περιβάλλοντος Ημέρα Αυτοκινήτου για τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου στηλιτεύει την απόφαση του Δήμου Χανίων να επιτρέψει το παρκάρισμα αυτοκινήτων εντός του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για την Ημέρα Περιβάλλοντος, λες και οι πολίτες έπρεπε να φτάσουν μέχρι με τα αυτοκίνητά τους για να εκφράσουν την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ο Δήμος Χανίων στις 01/06/2024 γιόρτασε με ένα ιδιότυπο τρόπο την ημέρα περιβάλλοντος. Οδήγησε 10άδες αυτοκίνητα μέσα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να κάνει «πιο εύκολη» την πρόσβαση των πολιτών στο χώρο, που έδινε τσάμπα γλαστράκια. Η δικαιολογία του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του, ότι ο κόσμος μπήκε μόνος του μέσα είναι ψέμα, αφού υπήρχαν στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου δύο υπάλληλοι του Δήμου που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα μέσα στο στρατόπεδο, σε διαμορφωμένο από πριν χώρο σαν αλάνα, για αυτή τη χρήση.

Περιττό να πούμε ότι στην πύλη γινόταν κομφούζιο με αυτούς που έμπαιναν, αυτούς που έβγαιναν και αυτούς που κινιόντουσαν επί της οδού Μαλινού. Απορούμε πώς δεν έγινε κάποιο ατύχημα. Και προφανώς όλο αυτό που έγινε ήταν παράνομο, αφού δεν υπάρχει από πουθενά έγκριση για χρήση του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου ως χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, για μία ή περισσότερες μέρες.

Για όποιον ενδιαφέρεται για νούμερα, να πούμε ότι το χώρος πάρκινγκ που διαμόρφωσε ο Δήμος είναι 16 στρέμματα, το μικρό παρκάκι με τα δέντρα στη δυτική πλευρά του στρατοπέδου είναι 6 και η άσφαλτος στην οποία έκανε τη φιέστα ο Δήμος είναι 7 στρέμματα. Εκεί τοποθετήθηκαν τέντες γιατί η ζέστη ήταν αφόρητη και το moular, το κινητό δηλ. κιβώτιο, με πλήθος ηλεκτρονικών μετρήσεων, που δείχνουν πόσο καλό είναι το πράσινο για την πόλη… Αντί λοιπόν ο Δήμος να φροντίσει το πράσινο, στήνει φιέστες πάνω στην άσφαλτο και μοιράζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για γλαστράκια. Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα, που δεν θα απαντήσουμε εμείς, αλλά ο κοινός νους:

  1. Πόσες χιλιάδες ευρώ ξόδεψε ο Δήμος Χανίων για τη φιέστα; Απ’ ότι ξέρουμε μόνο για τα γλαστράκια δόθηκαν 35.000 €, χωρίς να υπολογίζουμε τα άλλα έξοδα για τέντες κλπ. Αντίστοιχο ποσόν δόθηκε και πέρυσι. Δεν θα μπορούσαν κάποια από αυτά τα χρήματα να δοθούν για να ξεκινήσει η μελέτη του πάρκου Μαρκοπούλου; Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και ένα χρόνο από τότε που ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα το κάνει καλύτερο πάρκο στην Ελλάδα;
  2. Μέχρι χτες, η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου, που είναι 17 στρέμματα ενώ στο υπόλοιπο τμήμα, που είναι 35 στρέμματα δεν επιτρεπόταν. Μάλιστα ο Δήμος έχει τοποθετήσει περίφραξη, με τη δικαιολογία ότι ο χώρος δεν είναι ασφαλής. Τι μεσολάβησε και έγινε ο χώρος ασφαλής, για να μπορούν να μπουν μέσα αυτοκίνητα; Αλήθεια, αύριο θα είναι πάλι ανοιχτή η περίφραξη για να μπουν και οι πολίτες, στον υπόλοιπο χώρο του στρατοπέδου με ασφάλεια;
  3. Τι συμπέρασμα θα βγάλουν τα παιδιά για την ημέρα περιβάλλοντος, που τα πήγε ο μπαμπάς και η μαμά με το αυτοκίνητο μέχρι την τέντα, που μοίραζαν γλαστράκια και παγωτό;
  4. Αυτό τελικά είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή για το περιβάλλον;

Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου», που παλεύει εδώ και 18 χρόνια για την υπόθεση αυτή, δεν θα αφήσει καμία δημοτική αρχή να χρησιμοποιεί το χώρο παράνομα και επιπόλαια, χωρίς να σέβεται τον αγώνα χιλιάδων πολιτών που πάλεψαν για να γίνει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου πάρκο και θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα έτσι ώστε αυτό που έγινε στις 1/6/24 να μην ξαναγίνει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ιδίως όταν είναι Δήμαρχος.

7/6/24

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...