15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”: Οι πολίτες χρειάζεται να γνωρίζουν την πραγματικότητα για το Αστικό Κέντρο Υγείας

Ημερομηνία:

Με αφορμή συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 4 Ιούνη, ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος σχετικά με τις εξελίξεις με το Αστικό Κέντρο Υγείας:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε όλοι μια αυξημένη «κινητικότητα» γύρω από το θέμα της λειτουργίας του Αστικού Κέντρου Υγείας που βρίσκεται υπό ανέγερση στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Χανίων. Επισκέψεις, με τη συνοδεία του Δήμαρχου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, στο χώρο εκπροσώπων της Περιφέρειας και της 7ης ΔΥΠΕ, εγκρίσεις διενέργειας ανοικτών διαγωνισμών για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, βρίσκονται σε πρώτη θέση στην επικαιρότητα. Όλα γίνονται με σταθερή και μόνιμη επωδό την προτροπή πως πρέπει να επισπεύσουμε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο επόμενο εξάμηνο, γιατί διαφορετικά ο Δήμος θα πρέπει να επιστρέψει κάποια εκατομμύρια ευρώ στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε πως μπορεί να λειτουργεί πλήρως στελεχωμένο την 1η του Γενάρη ένα δεύτερο Αστικό Κέντρο Υγείας στην πόλη μας; Είναι τέλος, χρήσιμο για την πόλη μας κάτι τέτοιο; Μήπως σπαταλάμε χρήματα για δομές που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσουν, την ίδια στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε άλλες;

Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος σταθερά αντιτάχθηκε όλο αυτό το διάστημα, τόσο στην αδιέξοδη λογική του «προχωράμε τώρα και βλέπουμε μετά», που υποστηρίζει η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην απόκρυψη της πραγματικότητας που επιχειρεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, που όταν ήταν δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση του έργου. Επειδή, λοιπόν, ως Πρωτοβουλία Πολιτών θεωρούμε πως το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για την πόλη και γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πολίτες των Χανίων να γνωρίζουν όλες τις διαστάσεις του, σας καλούμε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 6μ.μ., στην αίθουσα Τύπου του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...