15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Πρωτοβουλία Τσοντάκη για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας

Ημερομηνία:

Την πρότασή του για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας στα Χανιά ώστε οι νέοι επίδοξοι αγρότες να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια γνώσης κατέθεσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων, ο επιχειρηματίας και ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ  Χρήστος Ηλ. Τσοντάκης.

Όπως τονίζει ο κ. Τσοντάκης σε ανακοίνωσή του:

“Μετράμε αντίστροφα για την ενσωμάτωση των αγροτών σε ένα νέο υπό δημιουργία τμήμα στα επιμελητήρια της χώρας, το λεγόμενο αγροτικό.

Πλέον, τα επιμελητήρια αποφασίζουν την ένταξη των επαγγελματιών αγροτών στις τάξεις τους. Ταυτόχρονα, καλούνται να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η ένταξη αυτή να γίνει με ομαλό τρόπο.

Αυτό όμως δεν φτάνει. Το να δημιουργηθεί ένα επιπλέον τμήμα στα επιμελητήρια, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα δοθεί απαραιτήτως και η προοπτική προστασίας αφενός, ανάπτυξης αφετέρου, των ιδιαίτερων συμφερόντων των μελών του τμήματος.

Για το λόγο αυτό, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του επιμελητηρίου Χανίων και ως ανεξάρτητο μέλος του, πρότεινα να δημιουργηθεί Σχολή Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας στα Χανιά, ώστε οι αγρότες μας και οι νέοι επίδοξοι αγρότες να «εξοπλιστούν» με τα απαραίτητα εφόδια γνώσης, με στόχο να έχουν τη δυνατότητα της επιστημονικής ανάπτυξης των παραγωγών τους.

Αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ, ενός φορέα που διαθέτει την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο.

Φυσικά, την πρότασή μου αποδέχθηκε το σώμα, παρόλα αυτά και ιδίως στην περίπτωση της διοίκησης του επιμελητηρίου Χανίων, τα λόγια από τις πράξεις απέχουν «έτη φωτός».

Είμαι σίγουρος ωστόσο, πως αν οι φορείς λάβουν σοβαρά υπόψη την πρότασή μου και αποφασίσουν να ξεκινήσει ο διάλογος για την υλοποίησή της, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για το νομό μας και κυρίως τον πρωτογενή τομέα, που αξίζει της προσοχής όλων μας.

Χρήστος Ηλ. Τσοντάκης
Επιχειρηματίας,
Ανεξάρτητο μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ