19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Πρωτοποριακή και ελπιδοφόρα η κίνηση συντονισμού των 28 επαγγελματικών φορέων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Οι επαγγελματικοί φορείς του νομού Χανίων έχουν πλέον συντονιστεί και αντεπιτίθενται για να προασπίσουν το δικαίωμα τους να υπάρχουν. Είναι μία εξέλιξη που αν είχε γίνει πριν μερικά χρόνια θα είχαν σωθεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και αρκετοί συμπολίτες μας ίσως να μην είχαν αυτοκτονήσει.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τους εκπρσώπους των 28 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαστικών οργάνων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του νομού, να διαμαρτύρονται συντονισμένα, να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να ζητούν λύσεις.

Σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετικά ελπιδοφόρα διαδικασία η οποία εφόσον έχει διάρκεια και συνέχεια στις δράσεις θα έχει με βεβαιότητα αποτελέσματα εις όφελος των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων του νομού που παλεύουν να επιβιώσουν.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πρωτοποριακή εφόσον κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, η επιτυχία της συγκεκριμένης κίνησης είναι ικανή να επηρεάσει τις εξελίξεις και σε άλλους νομούς και να βάλει φρένο στην καταστροφική πορεία για τις επιχειρήσεις, απέναντι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Οι επαγγελματικοί φορείς με μία φωνή τις τελευταίες ημέρες φώναξαν προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και στοχευμένα, ειδικά προς τους εισπραχτικούς μηχανισμούς ότι «δεν πάει άλλο» και ότι η αγορά έχει στεγνώσει και ως εκ τούτου και οι επαγγελματίες δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν.

Μάλιστα, ζήτησαν μεταξύ άλλων την κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την κατάργηση της προσωποκράτησης καθώς και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

«Καμμία κατάσχεση δε θα επιτρέψουμε να γίνει», είπαν κάνοντας ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο εμπορικός κόσμος του νομού πλέον πράττει συντονισμένα για να προασπίσει το αυτονόητο δικαίωμά του να υπάρχει.Η έκφραση «l’ unionfaitlaforce», δηλαδή, η ένωση «κάνει» τη δύναμη, αποκτά νόημα μέσω τέτοιων κινήσεων. Η ισχύς εν τη ενώσει των 28 φορέων του νομού, είναι μία εξέλιξη άξια μνημόνευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο «υπόμνημα διαμαρτυρίας» που επέδωσαν προς τον Διευθυντή Διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Κ Στέλιο Ανετάκη υπογραμμιζόταν και τα εξής:

«Με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών είμαστε αξ’ αρχής αντίθετοι γιατί ξέραμε –όπως και αυτό γίνεται-ότι θα εντείνει ακόμα περισσότερο τη ασφυκτική πίεση στους      μικρομεσαίους επιχειρηματίες πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα  και τα λουκέτα.Μήπως όμως αυτός είναι και ο στόχος;»

«Τι ασφαλιστικός φορέας είναι αυτός – στον οποίο ο επιχειρηματίας έχει εναποθέσει το παρόν και το μέλλον του – που διώκει τον ασφαλισμένο ως κοινό εγκληματία;»

«η εισπρακτικότητα από μόνη της χωρίς να συνοδεύεται από την δικαιοσύνη αποτελεί στραγγάλισμα της επιχειρηματικότητας και οδηγεί σε άδικα αντικοινωνικά και απάνθρωπα αποτελέσματα».

Ποιος λογικός άνθρωπος θα διαφωνούσε με αυτές τις διαπιστώσεις; Εις αναμονή λοιπόν των επόμενων κινήσεων μετά απ’ αυτό το τόσο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...